Dacă oamenii ar ști să iubească așa cum știu să mintă, am trăi într-o lume minunată

Dacă oamenii ar fi plătiți pentru fiecare minciună spusă, probabil mulți dintre ei ar fi milionari deja, iar unii chiar miliardari. Dacă oamenii ar fi plătiți pentru fiecare cuvânt de dragoste, ar ajunge și mai bogați, doar că totul va fi o minciună.  O minciună vie, trăită de fiecare, spusă din gură în gură, simțită în timpul unei atingeri și arsă de inimi suferinde.

Oamenilor le place să mintă: își mint iubita sau iubitul, soția sau soțul, își mint până și amanții și în tot acest timp uită că în realitate se mint pe ei înșiși. În tot acest timp, cei sinceri par niște prăpădiți, niște pierduți în viață și fără capacitatea de a cuceri o femeie sau de a seduce un bărbat. El sau Ea își caută un colț de lume sincer și de cele mai multe ori ajung la concluzia că viața e o decepție, întrucât nu găsesc nimic bun. Și totuși, anume acești oameni trăiesc frumos și anume ei contruiesc adevărata lume.

Este greu să iubești. Este greu să știi că în jurul tău atât de mulți oameni mimează iubirea. Este greu să nu te prefaci, atunci când ea îți spune că te-ar privi cu alți ochi dacă i-ai spune că nu poți trăi fără ea. Și tu trebuie să alegi: minți și spui sau te dezgolești de toate umbrele și măștile și riști să fii singur. Dar vă spun, e mult mai bine să fii singur decât alături de cineva care te roagă să-l minți, doar să-i fii alături. E mult mai bine să iubești în singurătate, decât să te lași dus de valul seducției. La naiba cu seducția. Ce rămâne după ea? Și ce rămâne după minciună? Suflete moarte, inimi rănite, oameni îndurerați? Dacă știi toate astea și dacă vrei să găsești fericirea, iubește sincer. Și să nu minți. Pentru nimic în lume să nu minți.

Dacă oamenii ar ști să iubească așa cum știu să mintă, am trăi într-o lume minunată! – citat cu autor anonim