Dacă oamenii ar ști cine se gândește la ei înainte de somn, fericire în lumea asta ar fi mai multă

Când oamenii sunt fericiți? Când căldura omului drag e cel mai bun drog. Când prospețimea unei dimineți e condimentată cu un miros de cafea și-o îmbrățișare. Când trăiesc fericirea celui de lângă și știu că au venit și ei cu partea lor. Când unele momente devin o veșnicie iar unii oameni – un motiv de fericire. Când împart, când oferă, când primesc, când iubesc. Când se gândesc la cineva drag. Când cineva se gândește la ei.

Cele mai sincere gânduri nu se spun pe lumină. Se șoptesc cu jumătate de gură, când tăcerea îți oferă mii de motive să simți cu inima, nu cu vorbele. Atunci te gândești la cineva drag, cu o doză subtilă de erotism, încercând să îl știi aproape, mai aproape. Îți imaginezi cum te-ai trezi alături de el, cum i-ai răspunde cu un zâmbet la sărutul șiret, cum ați bea împreună o cafea și cum te-ar îmbrățișa pe la spate la bucătărie. Vei găsi frumos să mergi la culcare gândindu-te la el. Să închei o zi împărtășind cu el imaginar un gând fericit și un moment mai neplăcut. Să adormi dorind să vezi undeva în viitor cum te ține de mână. Măcar pentru o zi. Cel puțin pentru o frântură de timp. El însă nu știe. Și poate că își dorește la fel, pe tine. Și poate că în fiecare vis ești tu. Dacă ar ști, dacă ai ști.

Unele momente în dragoste nu au nevoie decât de doi. Pentru că dincolo de doi e posibil să existe deja dorințe, plăceri, vise și nebunii nespuse. Unii oamenii trăiesc o viață păstrând în ei secretul unei iubiri. Unii oameni își dau seama după ani de viață că iubirea era reciprocă și asta e cea mai mare dezamăgire în dragoste. Unii trăiesc zile și luni alături de cineva care nu le va descoperi nici a mia parte din suflet. Care va exista lângă, dar nu va trăi. Care va iubi, dar nu va fi iubit. Așa că fericirea nu e în momente de satisfacție, ci în clipe de recunoaștere. În clipe când nu contează de ce, cum, cât te-ar costa și care ar fi răspunsul. Contează să spui ce gândești. Că ai dori prospețimea unei dimineți condimentată cu un miros de cafea și cum mirosul lui. Și căldura sa drept cel mai bun drog. Și să trăiești fericirea voastră. Să împarți. Să oferi. Să primești. Să iubești.

Dacă oamenii ar ști cine se gândește la ei înainte de somn, fericire în lumea asta ar fi mai multă. – citat cu autor anonim