Dacă nu vrei să pierzi bărbatul care te iubește enorm, evită să faci aceste 5 lucruri în relație

El te iubește mult, ți-a demonstrat de nenumărate ori că este demn de tine, îți vrea binele și nu te va trăda vreodată. El își asumă rolul de partener, vine alături să te cunoască, să-ți asculte sufletul și să empatizeze cu emoția ta.

Iubirea lui are nevoie de sinceritate și asumare, pentru a crește și a deveni o resursă inepuizabilă de fericire în relația voastră. Dacă îți dorești cu adevărat să reușiți împreună, dacă îți pasă și ești gata să construiești, nu te vei folosi de el.

Poți foarte ușor să distrugi totul, interpretând lucrurile și considerând că această atitudine corectă din partea lui este o obligație. Poți să îndepărtezi omul, ignorând realitatea și forțându-l să devină o umbră a așteptărilor tale.

Nu încerca să-l schimbi

Să vii cu tot felul de reproșuri, amenințări, dorințe personale și interpretări. De dragul tău va accepta schimbarea, însă afecțiunea și încrederea lui se vor risipi. Va înțelege că nu îți pasă de el, de lumea și emoțiile lui, vrei doar să profiți.

Nu încerca să controlezi totul

Este un comportament toxic atunci când nu îmbrățișezi libertatea partenerului, când îl sufoci cu prezența și dorințele tale, când îl presezi să facă lucruri care nu îl reprezintă, când vrei să ai de fiecare dată dreptate.

Atunci nu îți mai pasă de voi, de relație, ești gata să provoci suferință pentru a demonstra că ești mai corectă, mai bună, mai specială. Domini orice conversație, provoci teamă și neîncredere, forțezi omul drag să plece.

Nu critica și nu judeca

Refuză să vezi doar defectele persoanei de alături, să-i anulezi orice acțiune, să umilești cu orice ocazie. O femeie iubitoare nu caută să judece, să se folosească de sinceritatea partenerului, să critice în mod intenționat.

Nu există loc pentru empatie și apropiere, dacă alegi să tratezi cu indiferență momentele importante din relație, dacă nu îți pasă atunci când el suferă, dacă preferi să taci atunci când vrea să stea de vorbă cu tine, să-și deschidă sufletul.

Nu trăda încrederea

El are încredere în tine, știe ce vrea de la această relație, își face planuri de viitor, vrea să construiască și să fie bine. Dar totul se poate prăbuși în momentul când vei ignora orice limite și vei trăda omul, îl vei înșela.

Trădarea ta va fi sinonimă cu indiferența, cu lipsa de asumare, cu lipsa de iubire. Înseamnă că sentimentele lui nu contează, nu au valoare, nu merită o atitudine corectă. Înseamnă că în tot acest timp doar ai mințit și ai profitat de el.

Nu transforma iubirea în dependență

Atunci când trăiești o iluzie, când ignori realitatea și construiești o lume proprie, cu așteptări exagerate, detașarea omului de alături este doar o chestiune de timp. El nu va accepta să iubească din interes, să uite de sine, să trăiască în disperare și milă.

Este nevoie de o atitudine demnă, de un comportament matur emoțional, de multă înțelegere și asumare, pentru a reuși să păstrezi o iubire sinceră, pentru a răspunde cu încredere și recunoștință.

© De Vorbă cu Tine