Dacă nu vrei să mergi undeva – NU TE DUCE!

Dacă nu vrei să mergi undeva – nu te duce. Nu vrei să vorbești cu cineva – nu comunica. Nu vrei să conduci sau să pleci în călătorie – nu pleca. E în zadar să cauți argumente, să te forțezi sau să te consulți cu familia. Intuiția este greu de explicat prin cuvinte.

Înțelepții cred în intuiție. De exemplu: bancherul Morgan și-a dat biletul pentru „Titanic”. „Nu știu din ce cauză, dar nu vreau să plec pe această navă.” Astfel Pierpont Morgan a câștigat o avere uriașă, fiindcă și-a ascultat vocea interioară.

Foarte rar îți poți explica deciziile, dar de fiecare dată ai avut drepate. Morgan a fumat din trabuc și a luat o simplă decizie: „da” sau „nu”. Și-a asculat intuiția. Astfel s-a ales cu o avere imensă și și-a păstrat viața.

Și-a păstrat viața și un simplu pompier care naviga pe nava „Titanic”, a citit o carte despre un naufragiu teribil, apoi a coborât la primul port, și-a pierdut locul de muncă, în schimb și-a păstrat viața.

Dacă renunți la călătorie sau nu vorbești cu cineva, înseamnă că ai avut motiv. Banii i-ai pierdut. Nu ai călălătorit. Ai luat o decizie prostească. Ai stat acasă și ai pierdut momente interesante sau utile. Dar e mai bine să stai uneori acasă, crede-mă.

Intuiția nu dă greș, ea mai presus decât mintea și intelectul. Datorită intuiției strămoșii noștiri au supraviețuit în vremurile grele și periculoase. Nu trebuie să te forțezi, să negi lucrurile care au fost mai puțin studiate. Bancherul și pompierul s-au salvat, iar ei nu sunt unicii. Foarte des aud astfel de istorioare. Și Agatha Christie are o un ciclu întreg de povestiri „Semnalul Roșu”. Iar ea a trecut prin două războaie și prin călătorii periculoase.

De aceea trebuie să-ți asculți intuiția. Pur și simplu crede în ea. Atât!

Sursa :