Dacă nu te răsfeți tu – nu o va face nimeni în locul tău

Majoritatea femeilor doresc să fie răsfățate de viață și de bărbați. Vei fi răsfățată de cei din jur, din clipa în care vei învăța să te răsfeți pe tine însăți. Capriciile sunt deseori asemănate cu răsfățul. 

Majoritatea părinților consideră că odată ce vor îndeplini toate dorințele odraslelor, îi vor transforma în niște copii alintați și îngâmfați. De aceea, de foarte multe ori, nu ne ajutau la teme, învățându-ne să fim responsabili și practici.

Nimeni nu le-a spus că există mai multe semnificații pentru cuvântul „a răsfăța”: a trata cu atenție, grijă și iubire, a face fericit pe cineva drag, a face ceva frumos. Oamenii de știință au demonstrat că disciplina severă și presiunea puternică din partea părinților, în special asupra fetelor, duce la apariția tulburărilor emoționale și a fricii.

Iar acele fete care sunt răsfățate, ascultate, încurajate de părinți nu sunt predispuse spre astfel de tulburări și anxietate.

Capacitatea de a te răsfăța îți poate schimba viața. 

 1. Ți se va dezvolta sensibilitatea și senzualitatea, astfel vei învăța să îți asculți emoțiile și pe tine însăți.
 2. Va crește energia femenină.
 3. Te vei simți mai importantă.
 4. Îți va fi  mai ușor să accepți caodouri de la bărbați și de la viață.
 5. Ți se va îmbunătăți starea de spirit și satisfacția față de viață.
 6. Vei avea mai multă atitudine și curaj.
 7. Va crește iubirea față de sine și față de cei din jur.

Și cel mai important lucru: îți vei dori ceva nou și te vei învăța să accepți schimbările în viața ta. Femeile nerăsfățate de obicei doresc să se ducă la saloane SPA, la masaj, cosmetolog sau la cumpărături. Doar că nu duc până la sfârșit dorințele de mult timp visate.

Trebuie să te răsfeți cu ceea ce-ți dorești, nu cu ceea ce fac majoritatea. Tu ești singura care își pune limite. Prea multă rutină și taxe, și prea puțină atenție față de sine.

Cum să te răsfeți?

 1. Cumpără flori și decorează-ți casa, respiră aroma florilor și zâmbește.
 2. Cumpără-ți produsele pentru îngrijirea corpului pe care ți le dorești de mult timp.
 3. Dacă ai obosit – odihnește-te. Oferă-ți timp. Permite-ți să faci o pauză – comandă mâncarea preferată sau ia masa în oraș.
 4. Pune în aplicare ceea ce ai amânat din cauza lipsei de timp. Du-te la teatru, plimbă-te în natură, pictează, ascultă muzica preferată. Răsfață-te!
 5. Bucură-te de lucruri mărunte și viața ți se va umple de zâmbete și bună dispoziție.
 6. Dacă gardoroba ta conține doar blugi și adidași, atunci cumpără-ți rochițe comode și frumoase. Trebuie să te simți ca o regină chiar și atunci pierzi timpul în casă.
 7. Dacă nu ai locul tău pentru odihnă și meditație, a venit timpul să ți-l aranjezi.

Trebuie să știi ce te face fericită și să-ți oferi ceea ce-ți aduce pace interioară. Atunci când încetezi să te răsfeți, viața devine mohorâtă și plictisitoare. Doar acordându-ți atenție, cunoscându-ți nevoile și dorințele vei primi ceea ai visat. Învață să-ți oferi, apoi să accepți ceea ce ți se dăruiește!

Sursa: womancosmo.ru