Dacă nu știi pe cine vrei alături acum, peste ani de zile vei muri lângă cineva pe care nu l-ai vrut alături niciodată

E dur? Mai dur va fi atunci când te vei simți singură sau singur. Mai dur va fi când nu te vei regăsi alături de un om cu care ai trăit o viață. Schimbi două replici cu cineva, îl găsești atractiv și crezi că e omul tău. Te lași sedusă de aparențe, de bani, de statut, de familie, de promisiuni. Te pierzi la primul cadou oferit sau la primele cuvinte spuse. Spui și tu un „da” din toată inima și-ți dai seama după ani buni că nu din inimă era spus. Pur și simplu nu ai înțeles pe cine vrei alături. Pur și simplu ai ales greșit.

E greșeala generației noastre și a generațiilor care urmează. Trăim după aparențe și uităm de suflet, de stări de bine, de empatie și gânduri comune. Ne întrebăm într-o zi cu cine am dori să petrecem tot restul vieții și oferim răspunsuri bizare, răspunsuri care nu sunt ale noastre. Așa începem un capitol nou căruia nu noi îi punem titlul. Și când te gândești că totul era în mâinile noastre, că totul ținea de o decizie.

Trebuie să știi pe cine vrei alături. Trebuie să știi ce vrei să-ți ofere omul de lângă și ce ești gata să oferi tu. Trebuie să înțelegi că jumătatea ta rămâne jumătate îndiferent de motive, cauze, circumstanțe. Trebuie să începi corect, ca să poți continua la fel de corect. Astăzi decizi, ca mâine să trăiești. Astăzi trăiești, ca mâine să nu iei decizii pe care nu le vei putea suporta. Ai grijă pe cine alegi, ai grijă cine ești. Ai grijă ce decizie iei în fiecare zi. Ai grijă pe cine păstrezi și pe cine lași să plece. Ai grijă și nu uita că regretele din viitor pot fi mai mari decât fericirea de acum și atunci ce vei face tu? Fii fericit!

Dacă nu știi pe cine vrei alături acum, peste ani de zile vei muri lângă cineva pe care nu l-ai vrut alături niciodată! – citat cu autor anonim