„Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Niciunde. Nicicum. Niciodată!”

Oamenii pe care i-am iubit mai mult decât pe noi înșine și care erau viața noastră au devenit un trecut. Femeile cărora le promiteam iubire veșnică au rămas o promisiune deșartă. Bărbații pe care unele femei îi numeau creatori și îngeri au plecat departe. Să fie îngerii altora.

Lucrurile considerate cele mai de preț, cele trăite alături de cineva, au uitat să devină fapte și momente plăcute din viață. Au devenit amintiri. Atingerile odată simțite, nopțile odată fierbinți, gândurile odată rebele au dispărut.

Poate că unii oameni de asta sunt în viața noastră. Să-și spună lecția și să plece. Poate că pe alții de asta și îi considerăm importanți. Au venit la timpul potrivit și au lăsat prea mult din ei lângă noi.

Însă dragostea, ura, plăcerile și neînțelegerile legate de oameni, trăite cu alți oameni, se unesc nu în regrete și nici în amintiri frumoase. Se unesc în noi.

În felul nostru de a fi alături de cineva sau fără el. Cu toată dragostea lui sau fără dragoste. Cu miile de emoții ce se nasc știind aproape. Relații, prietenii, momente unice, toate își păstrează intensitatea.

Dacă a fost acel om important sau nu. Dacă te-ai simțit bine alături de el sau nu. Dacă te-a schimbat sau nu. Dacă te mai schimbă sau nu.

Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Nu este în viața ta, în lumea ta, în inima ta. Nu sunt momentele în care râdeți împreună zgomotos. Sau momentele de liniște. Sau nopțile fierbinți trăite împreună.

Nu sunt plimbările de-o seară. Sau certurile de-o oră. Sau nebuniile făcute în doi. Nu sunt călătoriile în doi și nici săruturile. Nu sunt cuvintele dulci sau amare. Îmbrățișările calde sau indiferente. Ochii atât de cunoscuți sau atât de reci.

Nu este el, omul fără de care nu ai putea o secundă sau cel alături de care timpul este o veșnicie.

Nu este susținerea lui, grija lui, încrederea lui sau nepăsarea. Nu este el. Pur și simplu nu este.

De Vorbă cu Tine

Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Niciunde. Nicicum. Niciodată. Ce vei simți atunci?  – citat cu autor anonim