Dacă nu simți aceste lucruri, fii sigură – asta nu e dragostea adevărată

Ne întâlnim,  ne îndrăgostim, dar oare totul se întâmplă cu adevărat? Căutăm omul potrivit, acel suflet pereche alături de care să ne simțim împliniți. Dar cum să știi că anume El este omul potrivit?

Iată ce trebuie să simți, dacă asta e dragoste adevărată: 

1. Sentimente romantice. 

Atunci când toată lumea se întoarce cu capul în sus. Atunci când ne simțim diferit, de suntem alături de omul drag. Ne simțim cuceritorii lumii când iubirea e reciprocă și suferim, când iubirea este amenințată.

2. Dorința de contopire reciprocă. 

Contopirea fizică, mintală, sufletească, până la ultima picătură. Vrem să ne pierdem într-o zi în gândurile omului iubit.

3. Noi suntem împotriva lumii. 

Dragostea este dorința să nu mai fii singur. Acum suntem doi. Simțim în doi, suntem fericiți în doi. Lumea e doar spațiul de existență al iubirii.

4. Dorința de a crea. 

Când bărbatul și femeia se întâlnesc, apare dorința de a crea iubire, de a face ceva productiv, superior, magic.

5. Dezamăgirea. 

După o perioadă începem să vedem omul de alături așa cum este el. Începem să gândim, oare nu facem o greșeală căutând ceea ce deja nu mai este? E o parte firească a relațiilor, chiar și în cazul iubirii adevărate.

6. Compatibilitatea. 

Atunci când trec iluziile, înțelegem că suntem compatibili unul cu celălalt. În cazul iubirii adevărate nu există motiv de mare dezamăgire, dar de cunoaștere reciprocă.

7. Acceptarea grijilor. 

Toți au griji și probleme. Acceptarea lor și intenția de a rămâne alături de omul drag, la bine și la greu, e o dovadă sinceră de iubire.

8. Înțelegerea spațiului personal. 

Adevărata dragoste nu este dependentă și nici bolnăvicioasă. Atunci când iubim cu adevărat, nu așteptăm ca omul de lângă noi să ne suplinească neajunsurile sau să ne facă fericiți. Ești fericită atunci când și el e fericit.

9. Înțelegerea faptului că adevărata dragoste este o călătorie. 

Dragostea se construiește în fiecare minut, zi de zi. Cel mai simplu și cel mai frumos este atunci când dragostea vine din suflet.

Sursa :