Dacă lumea pare un loc trist și urât, atunci la sigur o privești din direcția greșită

Lumea încă nu a ajuns la sfârșit. Nu avem nevoie de oameni care poartă o mască nu doar pe gură, dar și pe ochi și strigă din tot sufletul că lumea se sfârșește. Lumea este un loc fericit, este necesar să o privești din unghiul potrivit.

Da, mulți încă mai stau închiși în casă, dar poate că asta e ceea de ce au nevoie. Poate anume acesta este pentru ei un mod bun de reflectare, învățare și poate chiar dezvoltare. Lumea acum este plină de probleme: schimbări climatice, viruși, probleme de sănătate, dar asta nu înseamnă că a ajuns la sfârșit.

Dintotdeauna au existat probleme și ele, pur și simplu, se înlocuiesc reciproc. Niciodată în istoria omenirii nu a existat o perioadă fără probleme, pentru că problemele definesc omenirea. Noi avem nevoie de probleme, altfel nu am face nimic și am pierde rațiunea de a trăi.

Este timpul să realizăm ce contează cu adevărat pentru noi. Acesta este un moment important din istorie prin care trebuie să trecem cu toții. Dacă credem că un virus va elimina umanitatea, atunci subestimăm foarte mult specia umană.

Sistemul este defect. Posibil. Dacă vom repeta într-una acest lucru, nimic nu se va schimba. Fiecare sistem evoluează în timp și ajunge la maturitate. Probabil că anume acum se va schimba și atitudinea noastră față de bani. Tipărirea de bani neîntemeiată, dar și acumularea de miliarde de dolari în datorii nu sunt sisteme durabile.

Sistemele evoluează mereu.

Cel politic devine, mai devreme sau mai târziu, învechit. Nevoia oamenilor de egalitate devine critică și diferențele dintre țări devine mult prea evidentă. Ca urmare, sistemul începe să se schimbe. Se sting sistemele vechi, dând naștere altora noi. Noi doar urmărim tot ce se întâmplă și devenim parte a acestei evoluții. Singura întrebare ar fi: ce să facem cu toate acestea?

Dezastrele naturii nu sunt sfârșitul lumii. Se produc sute de incendii forestiere, pierdem oameni apropiați, dar reconstruim orașe și luptăm pentru viață. Dezastrele naturale au fost și vor fi și ele sunt un alt motiv pentru care să fim recunoscători pentru tot ce avem, fiindcă natura ne poate lua toate acestea și nu vom mai putea face nimic.

În lume există foarte multe lucruri bune. Profeția zilei celei de pe urmă este pentru cei slabi. Oricine poate să spună că sfârșitul lumii este aproape. Oamenii vorbesc de asta de două mii de ani, dar până acum nu s-a întâmplat nimic. Este totuși mai bine să ne bucurăm de viață cu gândul la un viitor luminos, decât să stăm ascunși.

Anul 2021 va fi un nou început.

Poate chiar cel mai bun an din viața noastră. Va fi anul redresării economice, revenirea la vremuri mai bune, un an plin de bunăstare. 2021 va fi un an fără depresii, fără momente negative.

Să alegem pentru noi cum vrem să trăim, ce vrem să vedem, chiar dacă la început lumea pare mohorâtă. Vremurile tulburi ating pe toată lumea și, probabil, a fost pentru prima dată în istoria omenirii când nu am mai putut să spunem că fiecare e cu problema sa.

Ne-am unit toți și am devenit o forță. Și lumea nu s-a cufundat în beznă, nu s-a sfârșit. Cei mai frumoși ani încă mai urmează. Să trăim frumos, să iubim sincer, să visăm frumos.