Dacă l-ai iubit cu adevărat, nu ai pierdut timpul în zadar

Dacă ai iubit cu adevărat pe cineva, dacă ți-a tresărit inima în timp ce te atingea, dacă aveai emoții atunci când îi ziceai pe nume, dacă simțeai că-ți trăiești viața lângă el, dacă o simplă privire de-a lui îți făcea inima să strălucească, atunci despărțirea nu e o pierdere.

Dacă te-ai dăruit în numele iubirii, dacă crezi în puterea conexiunii, dacă ați avut aceleași visuri, daca viața voastră a avut sens, atunci inima ta zdrobită nu e o catastrofă.

Dacă ai înțeles cine ești atât timp cât ai fost cu el, dacă ai văzut cum tu și relația voastră înflorea și mereu erați în fața obstacolelor. Dacă aveai încredere, dacă îți păsa, dacă te trezeai zâmbind, pentru că știai că ai lângă tine o persoană importantă în viața ta, atunci relația în care erai implicată era încă frumoasă, indiferent de modul în care aceasta s-a încheiat.

Când iubești, când ai încredere și îți oferi inima ta unui om – este cel mai valoros lucru pe care îl poți face. Indiferent de ce s-a întâmplat, indiferent dacă chimia dintre voi a dispărut, indiferent dacă inima ta este rănită. Toate astea au avut sens. Pentru că ai iubit.

Noi, oamenii considerăm relațiile eșuate ca un eșec personal. Ne uităm la persoana de care ne-am despărțit și credem că a fost o greșeală. Credem că am irosit atât de mult timp cu oamenii nepotriviți. Ne urâm pe noi și pe foștii pentru timpul pe care l-am pierdut.

Dar timpul nostru, energia, pasiunea, dragostea – nu sunt niciodată pierdute dacă am iubit cu adevărat. Dragostea nu poate fi niciodată în zadar. Nu există oameni nepotriviți, există lecții de viață. Desigur, putem fi într-o relație cu oameni care sunt indiferenți, care ne induc în eroare, ne părăsesc și totuși avem încredere în ei.

Dar nu ne putem uita la aceste relații eșuate ca la ceva ce ar fi lipsit de valoare. Nu ne putem gândi că am pierdut atât de mult timp, pentru că fiecare relație ne învață ceva, fiecare iubire ne arată cine suntem, fiecare durere ne ajută să devenim mai puternici.

Deci, te rog, nu uita că iubirea nu este lipsită de sens și de scop. Nu ești o ratată din cauza relațiilor eșuate. Nu este o pierdere, atunci când dai cuiva o parte din tine. Tu doar acumulezi – înțelepciune, lecții, înțelegere, iertare și dezvoltare personală.

Dacă ți -a păsat, dacă periuța lui de dinți lui a stat lângă a ta, dacă privirea lui ți-a fost atât de dragă, dacă inima ta a bătut la unison cu a lui, atunci n-ai pierdut nimic.

Ai iubit sincer. Iar iubirea adevărată merită orice secundă.

Sursa :