Dacă iubirea pe care o trăiești acum „te strânge”, înseamnă că nu este mărimea ta

Uneori, alegând dragostea, alegem „mărimea” greșită. 

Se întâmplă să ne asumăm prea multă responsabilitate, să ne forțăm să atingem noi scopuri. Dar, în adâncul sufletului înțelegem că suntem departe de realitate și unele lucruri ne depășesc.

Maturizându-ne, înțelegem ce se poate și ce nu, ce merită atenția noastră și ce trebuie să lăsăm deoparte. Pas cu pas, acomodăm dorințele noastre la realitate. Dar atunci când vorbim despre problemele emoționale, recunoaștem că ne este greu să găsim o dragoste adevărată, care să se potrivească nouă.

O dragoste ne face să simțim emoții adevărate și alta ne distruge așteptările. 

Acum întreabă-te: ai găsit oare „mărimea” potrivită a iubirii? Acea iubire, care te face cel mai fericit om. Și ce se va întâmpla după un an-doi, atunci când etapa romantică a relației trece?

– Pasiunea își pierde din intensitate;

– Începe etapa în care ambii vă stabiliți scopuri concrete;

– Si fiți gata de compromis și comunicare demonstrează maturitatea relației.

Dar totuși, când o iubire nu-ți permite să fii tu și te „strânge”?

– Această dragoste îți dăunează mai mult decât îți aduce vreun beneficiu.

– Relațiile care te „strâng” sunt relații bazate pe egoism. Partenerul se gândește doar la el, nu se simte vinovat cu nimic. Se preface că este jertfa și profită de tine.

Nu trebuie să ignori ideea că uneori nu partenerul este cel care cere și joacă rolul de jertfă. Atunci trebuie să te gândești de două ori ce faci și de ce faci asta.

În esență, dacă iubirea te „strânge”, las-o să plece și cu ea lasă-l și pe omul de alături. Nu înseamnă că trebuie să „slăbești” ca să încapi în limitele ei. Nu te schimba de dragul schimbării. Simte că trăiești acea iubire și nu te forțezi să pari ceea ce nu ești.

Și mereu înțelege următoarele lucruri:

– Ai propria „mărime” a iubirii, propriile așteptări și idei despre cum arată o relație;

– Dacă omul de alături îți respinge personalitatea, te limitează și mereu dă vina pe tine, lasă-l. El are altă „mărime” a iubirii;

– Nu-ți fie teamă de singurătate, nu fi într-o relație doar pentru a fi cu cineva.

Este greu să găsești omul tău, omul alături de care să să vrei să construiești, să iubești, să oferi. Dar, pentru a-l găsi, merită să pierzi o viață întreagă!

Sursa :