Dacă îți faci griji că ai petrecut încă un an fără a avea un iubit – citește asta!

Iată că a început un an nou. Iarăși aștepți lucruri extraordinare de la el? Iarăși îți dorești să-ți găsești dragostea adevărată și crezi în senzația iluzorie că anul acesta totul se va schimba cu siguranță? Dar… oare anul trecut lucrurile nu s-au început într-o manieră similară? Oare nu ți-ai pus aceleași scopuri și n-ai crezut în aceleași vise? Dar nu dispera… Iată cum stau de fapt lucrurile:

Ce înseamnă, cu adevărat, un singur an?

În realitate, un an nu înseamnă nimic – e doar o mică istorie din viața ta pe care tu nu ești obligată să o interpretezi ca pe ceva semnificativ. Până la urmă e doar o perioadă în care nu ai avut un iubit. Nu e o viață și nu trebuie să fii tristă din acest motiv.

Mai bine gândește-te la lucrurile pe care le-ai făcut într-un an

Analizează totalitatea dorințelor, visurilor și a scopurilor pe care le-ai atins în acest an. Amintește-ți momentele frumoase pe care le-ai trăit singură sau alături de prietenii tăi. Amintește-ți cât de mult ai crescut ca personalitate și cât de multe lucruri încă mai ai de făcut, în afară de a te gândi 24/7 că încă nu ai găsit persoana perfectă.

Privește-ți viața din perspectiva oamenilor căsătoriți

Nu-ți trata libertatea ca pe ceva obligatoriu. În ea există extrem de multe avantaje. Chiar și cele mai fericite cupluri căsătorite își doresc să-și recapete libertatea de cândva măcar pentru o perioadă scurtă. Prețuiește ceea ce ai și nu încerca exasperat să evadezi din condiția ta socială.

Nu uita că rețelele de socializare nu arată întotdeauna adevărul

Nu trebuie să ai nici un fel de senzații neplăcute, atunci când vezi cupluri care postează poze romantice. Nimeni nu e perfect și absolut fiecare din noi trece prin greutăți.  Ține minte că aparențele înșală și nu te lăsa dusă în eroare.

Totul este efemer

Solitudinea ta la sărbători, în timp ce toți ceilalți sunt alături de persoana dragă e temporară. Exact ca și absența unui partener în viața ta.

Viața nu se bazează doar pe relații de dragoste

Cel mai important lucru, în acest sens, este să te autoanalizezi și să cauți problema stării tale depresive în atitudinea ta față de viață și în acțiunile tale zilnice. Schimbă-ți viziunile și felul de a trăi. Schimbă-ți maniera de a face ceva.

Investește timp și resurse financiare în studii, hobby-uri și călătorii. Încetează să tot afirmi că nefericirea ta este, în măsură totală, cauzată de faptul că nu îți poți găsi persoana perfectă. Tu ești o personalitate integră. Tu ești mai mult decât o jumătate incompletă care trebuie să depindă de cineva. Tu ești, cu adevărat, minunată.

Sursa :