Dacă intenţiile tale sunt curate, atunci nu ești tu cea care pierde oamenii. Ei te pierd pe tine!

Nu poţi obliga pe nimeni să privească lucrurile din punctul tău de vedere. Faptul că ajuţi pe cineva nu înseamnă că va urma recunoştinţa. Aceasta este viaţa şi e construită anume aşa, cu multe decepţii.

Vor fi în viaţa ta oameni care te vor părăsi, în ciuda faptului că ai pus tot sufletul în acele relaţii. Astfel de oameni nu sunt în măsură să aprecieze eforturile tale şi nici măcar nu le pasă ce ai făcut pentru ei.

Sunt printre cei care tind să piardă cel mai uimitor lucru din viaţa lor.

În astfel de momente, îţi pare că pierzi ceva important, dar în realitate ai o nouă şansă să găseşti pe cineva mai demn de timp şi efort. 

Nimeni nu are nici un drept asupra ta şi asupra vieţii tale. Eşti unica persoană ce poate lua decizii pentru tine însăţi, iar cei care vor să te controleze nu merită să se afle printre persoanele tale dragi. Întotdeauna ai făcut tot posibilul pentru alţii, iar cei care refuză să îţi sară în ajutor, nu trebuie să aibă nici o putere asupra ta. 

Deşi intenţiile tale sunt curate, nu poţi forţa o persoană să privească o anumită situaţie prin ochii tăi. Însă îl poţi lăsa să meargă înainte şi să îşi continue viaţa. Între timp, tu vei găsi pe acel cineva care va aprecia tot ce faci, iar rănile lăsate de alte persoane nu vor mai fi atât de dureroase. 

Nu mai trăi pentru alţii!

Trăieşte pentru tine! Cei care apreciază tot ceea ce faci pentru ei, se vor asigura că mergi mai departe în direcţia corectă. Se vor asigura că le simţi dragostea şi sprijinul şi îţi vor reaminti importanţa ta. Aceşti oameni nu vor aduce lucruri neplăcute în viaţa ta şi nu vor pune sarcini inutile pe umerii tăi.

Iar cei care te-au abandonat, într-o bună zi îşi vor da seama cât de bine s-au simţit lângă tine. Ei pot chiar încerca să se întoarcă, doar că e prea târziu. Tu deja ai găsit persoanele potrivite care te preţuiesc. Iar ei îşi vor da seama că au pierdut din cauza indiferenţei lor.

Tu vei rămâne cea persoană bună, care face totul de dragul celor pe care îi iubeşti. Sufletul tău merită să aibă aproape doar pe cei care merită grija şi dragostea ta.