fb

Dacă insiști să rămâi prietenă cu fostul, psihologii te vor surprinde!

Cu siguranță, fiecare dintre noi a auzit de la fostul/fosta propunerea „Hai să fim prieteni”, după o despărțire destul de brutală. Și ne tot gândim, ce înseamnă de fapt? Este o prietenie pură sau doar o situație în care nu ne putem urî unul pe celălalt? Aparent, psihologii, au ajuns la o concluzie destul de șocantă.

Într-un studiu recent, cercetătorii de la Universitatea din Auckland, au găsit o legătură directă între cei narcisiști și psihopați, și dorința de a menține o relație din trecut.

Cu alte cuvinte, oamenii care rămân prieteni cu foștii/fostele – sunt narcisiști și psihopați.

De ce? De obicei, astfel de oameni se conduc după principii practice sau sexuale. Adică, ei doresc să rămână prieteni, nu pentru că sunt îngrijorați de fostul partener, dar pentru a folosi și manipula acea persoană în scopuri proprii.

„O astfel de prietenie poate rămâne la fel de funcțională doar în cazul în care schimbul de resurse dorite continuă” afirmă cercetătorii.

Narcisiștii, de exemplu, se agață de relațiile din trecut, pentru că urăsc să simtă că au fost abandonați sau că au pierdut ceva. Păstrând persoana în cercul lui social, aceștia simt că au câștigat acea luptă.

Și narcisiștii, și psihopații nu pot suporta ideea că fostul/ fosta poate fi cu altcineva sau că el/ea își va recăpăta controlul asupra vieții. Prin urmare, astfel de oameni țin relația cu fostul/fosta pentru a fi capabil să îl/o manipuleze sau controleze.

Iată din ce cauză, psihologii sunt de părere că trebuie să rupi toate relațiile cu cel de care te-ai despărțit. Nu este o idee bună să rămâneți prieteni. Îți este mai bine singur/ă. Ai grijă de sănătatea ta mentală.

Source :

soulpost

Advertisement