fb

Dacă începi să aștepți pe cineva – pleacă!

Nu contează că e o aventură, e ceva serios sau e doar o emoție de moment. De fapt orice contact apropiat cu o altă persoană este o relație. Chiar și cei care au o aventură, care nu au obligații, asta nu înseamnă că nu se respectă reciproc, nu țin cont de ce simte cel de alături, nu sunt atenți și grijulii. Orice tip de relație este bazată pe înțelegere, când ești conștient de interesele celui de alături, la fel și celălalt.

Dacă te vei axa doar pe îndeplinirea propriilor necesități, vei deveni un manipulator crunt, ajungând la abuz. Dacă vei înceta să iei în calcul propriile interese, dar îți vei face griji doar ca altuia să îi fie confortabil, vei deveni victimă. Acestea sunt toate opțiunile relațiilor dependente. Iar o relație fără obligații – e cea mai scurtă cale către ele.

O relație sănătoasă presupune ca interesele ambelor părți să fie satisfăcute. Dacă simți nevoia de atenție, dar nu o primești – cauți persoana care ar putea să-ți ofere această lipsă. Senzația neclară sau evidentă a nemulțumirii nu-ți  va permite să realizezi faptul că ceva nu e în regulă cu relația ta.

Dacă te atașezi de cineva care trebuie să rezolve tensiunea ta interioară, pleacă. Scrii un mesaj, al doilea, al treilea. Iar ca drept răspuns – e liniștea. Îl apelezi, iar el respinge apelul. Îl apelezi peste o zi, el iarăși repinge apelul. Peste două zile pur și simplu nu răspunde. Aștepți cererea în căsătorie. El a promis. Dar apoi a tăcut fără explicații. Nu te poți face auzită, nici înțeleasă. Simți că el nu este fidel. Ai argumente, dar el evita discuția directă. Mereu găsește scuze. Asta nu ar însemna că trebuie să-i scrii cele mai urâte mesaje sau să-i reproșezi. Pur și simplu decide ce dorești cu adevărat.

Fiecare dintre noi în adâncul sufletului știe că mereu vom găsi motive pentru a-i oferi celui drag o șansă. Mai pot fi și câteva excepții. De exemplu: el este în depresie. Nu e melancolic, dar e într-o depresie adevărată. Nici un fel de acțiune din partea ta care va fi pusă în aplicație nu va schimba nimic. Depresia are adevărate simptome: somn, neliniște, stare de spirit negativă, dureri de cap sau musculare. îi puteți doar recomanda un medic. Dar alegerea este mereu a persoanei în cauză. Sau poate în relație a intervenit o perioada de decădere. Este normal. Toate relațiile trec prin mici probleme și certuri. El se îndepărtează, iar tu nu ești de acord. Îi reproșezi, îl învinuiești și mereu ai așteptări prea mari.  Încetează să alergi în această cursă. Ieși din această capcană. Dacă începi să aștepți ceva sau pe cineva, pleacă. Întoarce-te în lumea ta interioară, la tine însăși.

Source :

mirtesen