Dacă în sufletul tău există aceste convingeri, elimină-le imediat! De la ele începe nefericirea ta…

Convingerile noastre ne determină viața. De la ele începe totul, de la compatibilitatea caracterelor până la dezlănțuirea războaielor. Iată de ce ele nu trebuie, în niciun caz, neglijate, ci dimpotrivă – analizate, modificate și utilizate în propriul nostru beneficiu.

Din păcate, însă, deseori se întâmplă să fim ghidați de o sumedenie de convingeri negative, toxice, care nu sunt deloc obiective și derivă dintr-o copilărie plină de răni psiho-emoționale. Și nu e deloc ușor să le identifici sau chiar să le dezrădăcinezi. Este un proces îndelungat și dureros, dar care, fără îndoială, aduce succes personal în toate domeniile vieții și bunăstare spirituală absolută.

Cum ne dăm seama, dacă suntem victimele unor astfel de convingeri? Simplu! Schimbându-ne modul obișnuit de a face sau de a reacționa la lucrurile care ne fac nesatisfăcuți sau nefericiți. Dacă odată cu această schimbare, se produc și alte schimbări de calitate, care ne fac să ne simțim mai bine, înseamnă că până acum am fost conduși de o convingere incorectă și/sau negativă.

Adevărul este că foarte puțini dintre noi își trăiesc viața într-un mod liber de convingeri inadecvate, care nu ne-ar ancora de griji, tulburări și reacții negativiste exagerate. De aceea, are sens să ne uităm mai atent la rutina noastră emoțională, analizând-o și căutând acele lacune negativiste, care ne alimentează zilnic viața cu pesimism.

Ca să vă fie mai ușor să o faceți, venim cu o listă de convingeri toxice, care nu ne permit dobândirea unei existențe împlinite. Dacă vă puteți regăsi măcar în una dintre ele, înseamnă că anume asupra ei trebuie să lucrați, eliminând-o completamente!

Opiniile altora despre mine sunt mai importante decât părerea mea despre mine.

Fericirea vine din exterior.

Este responsabilitatea mea să-i fac satisfăcuți și fericiți pe ceilalți.

O să fiu rănit/ă neapărat, dacă îmi arăt vulnerabilitățile oamenilor.

Greutatea mea, precum și toate celelalte elemente ale aparenței mele fizice, este ceea ce mă face o persoană valoroasă.

Toată dragostea trebuie meritată.

Odată ce v-ați regăsit în unele dintre ele, următorul pas obligatoriu este substituirea lor cu altele pozitive, dar neapărat – adevărate! Făcând asta, veți simți o schimbare emoțională instantă într-un sens profund calitativ. Iată cum puteți face asta, folosind exemplul convingerilor de mai sus:

Opiniile altora despre mine reflectă caracterul lor, nu pe al meu.

Fericirea poate fi găsită doar în interiorul meu.

Să-mi pot oferi ajutorul altora este una dintre cele mai mari binecuvântări ale mele.

Tinzând să par perfect/ă și lipsit/ă de slăbiciuni, mă voi simți singu/ă, neadecvat/ă și neînțeleas/ă.

Greutatea mea,  precum și toate celelalte elemente ale aparenței mele fizice, nu are nicio legătură cu valoarea mea inerentă.

Deja merit dragostea altora, pentru că sunt un om bun.

Daniela M.