fb

Dacă ești interesat de viața altora mai mult decât de viața ta, de fiecare dată pune-ți aceste întrebări

Când eram micuță aveam obiceiul să-i povestesc mamei cum a fost la joacă, ce au făcut prietenii, ce au vorbit. Într-o zi când povesteam cu pofta am fost întreruptă de mama. ,,Dar ce ai făcut? Nu mă interesează ce au făcut ceilalți, vreau să știu ce ai făcut”, mi-a zis ea pe un ton mai aspru. M-am simțit rușinată și poate vinovată pentru că îmi judecam prietenii.

În acea zi mama m-a învățat că cel mai important lucru e să am grijă de mine, să fiu atentă ce fac eu, ce comportament am față de oameni, să trăiesc frumos, să fiu un om demn. Pe oameni de obicei îi interesează viața altora. Uită de sufletul gol, uită să iubească, să fie alături de cei dragi. Se pricep bine la criticat și judecat.

Dacă ești interesat de viața altora mai mult decât de viața ta, îți dau un sfat. De fiecare dată pune-ți următoarele întrebări: Cine sunt eu? Cum trăiesc? Care îmi sunt prioritățile, visele? Sunt fericit? Lasă-l pe vecinul de la scara doi și pe colegul de la muncă, nu mai fi atât de curios despre viața lor. Ai grijă de a ta.

Trăiți frumos, iubiți sincer. Nu uitați de voi. De ceilalți are cine să aibă grijă.

Cu drag, Mary!