Dacă ești dependentă de el, cel mai probabil faci o mare greșeală, alergând din urma lui

Dependența emoțională față de partenerul tău nu se compară cu iubirea. A fi depedent psihic și emoțional nu e un lucru normal, e o stare ce vine din lipsă de iubire. Atunci te agăți de orice bărbat și îi cerșești iubirea. În subconștientul tău ai un gol pe care dorești să-l umpli cu atenție și grijă.

Dependența are un trecut. Odată ce în copilărie ai suferit de lipsa iubirii necondiționate, la maturitate mereu o vei  căuta ani la rând. Vidul din sufletul tău va dori să fie completat cu tandrețe și atenție. Această stare îți va da senzația că oamenii îți aparțin la fel ca obiectele, doar că lucrurile materiale le poți colecționa, pe oameni nu. Depedența față de un om poate avea consecințe grave, de la depresie la gelozie distrugătoare. Nu mă refer la gelozia normală care apare în orice relație, dar la ce anormală, când nu-i permiți omului de lângă tine să aibă timpul său liber, îl sufoci și mereu dorești să fie în prezența ta.

Dacă ești dependentă de el, cel mai probabil e greșit să alergi din urma lui. Dependențele omul și le creează singur, iar ca să te eliberezi de ele mai întâi de toate trebuie să ai o părere bună despre tine. Trebuie să nu te subestimezi, ci să te iubești. Dependența emoțională te face slabă, ușor de manipulat și de sedus. Odată ce vei fi indepedentă emoțional și psihic nu vei putea fi  o pradă ușor de vânat, vei fi receptivă la sentimentele sincere și nu la cele care ascund interese, fie ele sexuale sau materiale. Acolo unde există dependență emoțională și pshică față de cel pe care îl ai alături nu poate fi vorba de sentimente, emoții și trăiri sincere. Sunt doar frustrări, regrete, reproșuri și frici. Atât.