Dacă el îți spune că ești prea dură și indiferentă, înseamnă că a înțeles că nu te mai poate controla

Mulți ani ai trăit într-o relație toxică. Mai bine zis, nu ai trăit, dar ai existat. Zi de zi, ai suportat o atmosferă otrăvitoare care te-a împiedicat să trăiești o viață sănătoasă. Cu siguranță tu și partenerul erați două persoane total incompatibile.

El te-a făcut să devii dependentă și să nu poți exista fără prezența lui. El a fost partenerul care s-a folosit de tine pentru propriile nevoi. Stilul său manipulator a construit un cadru perfect pentru propriile sale beneficii.

Ori de câte ori ai încercat să discuți cu el despre durerile tale interioare, despre frici și nemulțumiri, ai primit doar indiferență și absență. Niciodată alături de el nu te-ai simțit înțeleasă și auzită. Oricât de promițător a fost începutul relației, tot ce a urmat te-a dezamăgit.

Au apărut emoții și sentimente care te-au depășit, relația ta devenind sufocantă și toxică. Ai simțit cum te încarci cu energie negativă, care îți fura zi de zi din pozitivitate. Zilele au devenit epuizante din cauza stresului în care te aflai zilnic alături de partener.

Chiar dacă erai sinceră și iubitoare cu el, avea mereu o listă întreagă de nemulțumiri pe care ți le arunca fără să-i pese de ceea ce simți tu. În toate momentele de neînțelegere dintre voi doi te simțeai încărcată de sentimentul de vină, pentru că primeai acuzații care nu aveau legătură cu tine.

Alături de el erai mai mult tristă decât fericită, mai mult înjosită decât respectată. Controlul total te făcuse să-ți pierzi orice speranță că ai mai putea fi vreodată fericită cu adevărat. El îți controla timpul liber, uneori îți era frică chiar și să gândești liber.

Nu erai percepută drept o parteneră, o femeie iubită

Până într-o zi! Până în ziua când te-ai trezit și ai înțeles că asta poate fi ultima dimineață când ești afectată de gândurile urâte care te copleșesc. Ai înțeles că nu vrei asta. Ai înțeles că vrei să trăiești, să respiri viața în toate culorile ei.

Ai început să devii indiferentă. Să te poziționezi cât mai sus în relația ta și să înțelegi că acest lucru funcționează. Ai început să visezi și să construiești planuri de viitor, să te dezvolți, să faci prioritate din visurile tale, din gândurile tale.

Ai început să devii dură. Cu sine însăși, dar și cu partenerul. Să ceri respect și să te impui în relația ta, pentru că cuvântul tău contează. A trebuit să treci prin provocări complicate, ca să ieși de cealaltă parte tot tu, dar mai vie, mai întreagă, mai puternică.

Ai devenit mai ambițioasă, pentru că ai înțeles că drumul spre fericire îl poți construi de una singură. Ai reușit să demonstrezi că poți fi tu, cea reală, fără să-ți mai fie frică de judecăți, de vorbe false, de oamenii din jur și nici de partenerul tău.

Ai început să te afirmi. Să crezi în tine, în forțele tale proprii. Să vezi dincolo de orizontul în care erai ținută captivă atâta vreme. Ai reușit să treci de furtuni și să rămâi în picioare, pentru că ai învățat din lecțiile pe care ți le-a dat destinul.

Partenerul a înțeles că ești o altă persoană

A înțeles că ești femeia dură și indiferentă, pentru că el te-a influențat, comportamentul lui te-a transformat. A înțeles că azi nu mai are vreo putere asupra ta, a pierdut controlul asupra ta, dar deja e prea târziu. Îți va spune că nu ești femeia gingașă din trecut.

Nu mai ești femeia iubitoare, gata să asculte și să ofere tot ce are mai bun. Poate că va avea dreptate. Dar în spatele comportamentului tău va exista un motiv important: tot ce ai trăit și ai simțit până atunci.

Ai înțeles că nu mai ai nevoie de el și că toate cicatricile le poți transforma în lecții de curaj și putere interioară. Nu ai ales să te răzbuni, pentru că nu ai pe cine, pentru că el nici nu merită. Faptul că a pierdut orice drept asupra ta este cea mai mare pedeapsă pentru el.

Iertarea și pacea cu sinele interior te face să fii femeia eliberată de trecut, de orice amintire cu cel care te-a pus la pământ. Doar că tu ai reușit să te ridici. Ai ales iertarea, iar el a înțeles că nu poate concura cu tine, femeia de azi, femeia care își cunoaște valoarea.

© De Vorbă cu Tine