Dacă ea te vrea doar pe tine, nu-ți face griji de cei care o vor pe ea

De ce unor bărbați nu le ajunge dragostea unei femei și încearcă să răscolească trecutul? De ce fericirea trece în gelozie, în tentativa de a-ți atribui femeia ca o proprietate, crezând că așa ea va fi cu tine o viață? De ce în relații tragediile mari au loc atunci când oamenii nu se bucură de jumătatea lor? De ce bărbații sunt infideli? De ce femeile tac?

Acolo unde lucrurile nu merg bine mereu vor exista certuri și neînțelegeri. Dar ce treabă au perechile fericite cu despărțirea? Sau cu încercarea de a părea mai important decât celălalt. Bărbații uneori au tot și din prostie pierd la fel de ușor. Pentru că atunci când cuceresc o femeie prin simplitatea și corectitudinea lor, ei se îndoiesc dacă e adevărat. Văd alți bărbați care o curtează, care ar fi gata oricând să-i ofere mult mai mult. Atunci apare neîncrederea. El îi reproșează că se uită după alții, deși nu e așa. El e nervos, devine agresiv, violent, gelos. El nu mai e la fel.

Dacă o femeie te iubește mult și te vrea doar pe tine alături, care e rostul să privești câți alții ar dori-o aproape? Să fie o mie, ce contează? Ea e femeia ta. Și ea îți demonstrează asta. Și ea ține la tine. Tu însă te joci de-a bărbatul protector și o faci să sufere. În loc să profitați de momentele voastre bune, vă certați. În loc să discutați constructiv, vă certați. În loc să-i spui cât de mult o iubești, vă certați. Și cel mai important: în loc să o păstrezi, vă certați. Atunci cum crezi că va reacționa ea? Dacă cu adevărat ții la omul de alături, nu transforma dragostea în circ. Iubește-o pe ea și nu te poticni de prima senzație de teamă. Fii bărbat, bărbatul ei. Alții poate și o doresc alături, dar ea te dorește pe tine!

Dacă ea te vrea doar pe tine, nu-ți face griji de cei care o vor pe ea. – citat cu autor anonim