Dacă două pietre le șlefuiești una de cealaltă, ele cu timpul vor deveni netede – asta numești suflete pereche. Iar la început sar scântei

Nu există relații ideale. Nu există oameni ideali, potriviți perfect unul pentru celălalt. În schimb există dorința nebună a doi oameni de a-și lăsa din orgoliu și interes și de a găsi o plăcere comună: plăcerea de a construi. Îți dai seama de asta după ani și ani, când înțelegi cât de frumos e că nu ai cedat și nu ai fugit pe ușa din spate.

Timpul este cel mai bun argument al unei relații de succes. În timp doi oameni care se iubesc se și cunosc, își potrivesc sufletul și dorințele și se ascultă. Cine a zis că și-a găsit sufletul pereche probabil și-a găsit omul după care ar vrea să-și pornească destinul iar asta să fie reciproc. Atât. Nu există compatibilitate între doi oameni din prima oră. Există dragoste din prima oră, iar la potrivire lucrezi zi de zi.

Ea nu va ști din prima zi că el nu suportă părul făcut coc și el nu va ști de la început că ea e alergică la cuvinte siropoase. Dar asta nu îi va împiedica să se îndrăgostească unul de celălalt și să înceapă să fie împreună. Pentru că la începutul unei relații nici nu ai nevoie să știi așa detalii. Începutul e frumos în felul său. Pas cu pas apoi, întrebi de preferințe, gânduri, plăceri, descoperi și secrete. Te regăsești în unele, nu le agreezi pe altele.

Ceea ce nu îți place la partener îi spui, la un pahar de vin roșu sau stând seara în pat, după o partidă de dragoste. Probabil cel de alături va ține cont și va corecta unele lucruri iar la rândul său îți va spune ce nu îi place lui. Deja e mai frumos, nu? Apare încredere, recunoștința că omul drag te ascultă și vrea și el ceva mai mult decât o relație siropoasă. Apare atașamentul, cât și libertatea de a spune lucrurilor pe nume, ceea ce elimină din necesitatea de a face pe plac.

Apare responsabilitatea, sau prin destăinuirea față de omul iubit îl responsabilizezi cu atitudine. Și implicare. Da, o continuă și binemeritată implicare a ambilor.

Acum să reveniți la început. Ce era? Cine erați? Doi oameni care se iubeau și atât. Doi oameni care erau fericiți împreună, gata să se descopere cu fiecare zi mai mult. Cei care înțeleg și nu vin cu reproșuri din prima, aceia și vor fi fericiți în perechi. Vor ceda în loc să pretindă ceva, iar celălalt va face cu siguranță la fel.

Pentru că într-o relație frumoasă ambii se potrivesc unul după celălalt din mers. Obiceiurile, gesturile specifice, felul de a se implica, felul de a aprecia: totul se schimbă, se modelează. Până și felul în care se sărută doi. Așa că mai lăsați poveștile cu idealul vostru găsit din prima zi.

Mai lasă din orgoliu și cerințe, din patima de a schimba dar nu a te schimba, și vei avea o relație frumoasă în care tu ești o jumătate și omul de alături e cealaltă jumătate. Ascultă, înțelege, ajută, spune, comunică, iubește.

Dacă două pietre le șlefuiești una de cealaltă, ele cu timpul vor deveni netede – asta numești suflete pereche. Iar la început sar scântei. 

Foto: imgur.com