Dacă dimineața îmbrățișezi un om drag, nu perna, și ai cui să-i spui „noapte bună” direct, nu în gând, tot ce mai trebuie să faci este să nu pierzi acest om

Atât de puțini oameni ni se potrivesc și la atât de puțini oameni le suntem noi potriviți. Dintre ei, unii se vor încumeta să rănească, alții să fie indiferenți și alții, și mai mult, să plece. Nici noi nu vom fi perfecți alături de cineva. Pentru unii vom fi gata să cedăm, să rupem din inimă și să oferim și pentru alții nu vom oferi nimic. Și doar lângă oamenii cu care vom trăi o dragoste reciprocă vom găsi împlinirea. Și cu ei vom dori să rămânem, și pentru ei vom dori să creăm. Dar nu întotdeauna este așa.

Se întâmplă să găsim omul potrivit și să ignorăm dorința lui de a ne face fericiți. Se întâmplă să nu putem păstra. Din orgoliu sau din cauza frustrărilor din trecut, pasăm responsabilitatea celuilalt și uităm că suntem în egală măsură responsabili de complexitatea și evoluția unei relații. Se întâmplă să găsim și să pierdem. Și e greșit.

Ceea ce ne face fericiți trebuie să fie prețuit mai mult decât orice altceva. Omul care ne face să uităm de toate trebuie iubit la fel de mult cum ne iubește el. Pentru că s-ar putea să fie singura șansă în viață să ne găsim împlinirea. Trebuie să învățăm să luptăm pentru fericirea noastră, pentru cei care aduc lumină în lumea noastră, pentru visuri și pentru planuri create de amândoi. Trebuie să știm să păstrăm. Trebuie să nu fim atât de banali în a găsi și a părăsi atunci când ne vine cheful. Trebuie să avem și rațiune pe lângă suflet și inimă și să înțelegem că oameni care știu să ne iubească cu adevărat nu sunt mulți și de ei depinde fericirea și regăsirea.

Dacă dimineața îmbrățișezi un om drag, nu perna, și ai cui să-i spui „noapte bună” direct, nu în gând, tot ce mai trebuie să faci este să nu pierzi acest om.

Foto: weheartit.com