Dacă cineva te tratează urât și incorect, fă-ți aceste 5 promisiuni

Dacă cineva te tratează rău, poți să reacționezi în trei moduri: să reacționezi inteligent și calm, să te resemnezi sau să reacționezi agresiv.

În astfel de situații trebuie să îți folosești inteligența emoțională. În acest mod nu te vei lăsa dominat de frică și furie, pierzând astfel controlul asupra propriilor acțiuni.

Iată 5 promisiuni pe care să ți le faci atunci când cineva te tratează rău:

1. Promit întotdeauna să țin minte ce merit

Când cineva ne tratează urât, depășind limitele permisibilului, atunci suferă stima noastră de sine. În acest context ne simțim deprimați, copleșiți, deoarece ne este sabotată integritatea personală.

Dacă cineva îți spune ”nu meriți nimic” sau ”nu ești bun de nimic”, atunci păstrează calmul și în nici un caz nu te enerva.

Nu lua cuvintele altor persoane aproape de inimă. Răspunde cu demnitate și nu uita care este adevărata ta valoare. Cuvintele altor oameni nu te caracterizează, nu reprezintă cine ești în realitate.

2. Promit să limitez agresivitatea

Imaginează-ți că ești în apă și te ții de un cerc de salvare. El îți permite să ”rămâi la suprafață” în orice mediu: acasă, la muncă, în compania de prieteni sau oameni necunoscuți.

Odată în viață însă cineva se apropie prea mult de tine și are un lucru ascuțit în mână pe care îl îndreaptă în direcția ta. El îți sparge cercul de salvare și simți cum te îneci.

Nu permite acestei situații să ți se  întâmple ție. Ai tot dreptul să împiedici acest lucru, stabilindu-ți limitele spațiului personal și a limitelor între ce este permisibil și ce nu. Nu permite altora să îți dăuneze într-un fel sau altul.

3. Promit să vorbesc cu încredere

În primul rând, în orice situație trebuie să îți păstrezi calmul. Numai în acest mod vei putea să vorbești cu încredere.

Imaginează-ți că te afli într-un castel imaculat, unde pe pereți cade o lumină liniștitoare. Intră acolo și respiră calm. Nimic din ce fac sau spun alții nu trebuie să te scoată din acest loc minunat.

După ce vei simți că ești absolut relaxat, începe să vorbești. Vorbește calm, dar clar și explicit.

4. Promit să îi las în trecut pe cei care mă tratează rău

Persoana care nu te respectă, nu îți merită nici timpul, nici interesul. Există oameni hotărâți să îi rănească pe alții intenționat. Ei au tendința să le strice dispoziția celor din jur și să îi trateze cu dispreț pe cei care nici nu o merită.

Reține o regulă importantă: nu fi în preajma persoanelor care nu te respectă, nu sunt empatici și nu îți oferă niciodată sprijin. A trăi într-o astfel de ambianță este distructiv și toxic pentru tine.

Dacă cunoști o persoană care te tratează rău, spune-i că nu vei tolera o astfel de atitudine și nu vei permite să fii tratat cu lipsă de respect. Previn-o că, de nu va înceta să te trateze în acest mod, va trebui să te distanțezi de ea.

5. Promit să îmi vindec rănile și să devin mai puternic

Cel mai mult suferim din cauza persoanelor dragi: prieteni, partenerul și părinții. Când ai resentimente sau supărări, oferă-ți timp pentru a-ți reveni. În acest timp practică activități care te vor face să te simți mai bine: plimbă-te, călătorește, scrie sau desenează.

Poți găsi consolarea în multe lucruri, dar cel mai eficient este să fii lângă persoane care țin la tine și care merită dragostea ta. Cum există oameni care aduc tristețe în viața noastră, la fel există și cele care aduc fericire.