Dacă bărbatul de lângă tine face aceste lucruri, relația este toxică și trebuie să o oprești

Sunt relații sănătoase, acolo unde echilibrul emoțional și comunicarea sinceră rămân o constantă, acolo unde acceptarea partenerului și recunoștința sunt firești, acolo unde doi oameni aleg să construiască, să treacă dincolo de superficial.

Uneori te lași purtată de o iluzie și alegi să te apropii de un om care îți jură iubire și te cucerește într-un mod atât de special. Doar că mai târziu înțelegi cât de falsă era acea apropiere și cât de egoiste sunt adevăratele lui intenții.

Nu ai cum să accepți anumite comportamente, spunându-ți că iubești și îți pasă, lăsând loc pentru o altă șansă, transformând relația într-o mocirlă a regretelor și a durerii. Atunci când singurul lui scop este să se folosească de sensibilitatea ta, oprește totul.

Atunci când vrea să te manipuleze în orice fel, acuzându-te de lucruri urâte, punând presiune inutilă, dorind să controleze fiecare pas al tău, criticând alegerile pe care le faci, ascunzând lucruri importante de tine, nu e vorba despre afecțiune și încredere.

E vorba despre un partener imatur emoțional, gata să anuleze orice urmă de grijă și siguranță, doar să aibă el dreptate și să-și realizeze planurile. E vorba despre umilința pe care o trăiești în fiecare zi, forțată să alergi după un gest de atenție.

Nu ascunde realitatea, nu căuta să camuflezi un adevăr dur cu senzații de moment, cu gesturi pline de neputință, cu implorări constante. Vei uita de tine de dragul lui, vei rămâne dezamăgită și te vei simți singură, știind că nu te iubește.

Dacă distruge încrederea dintre voi, ce rost are să mai rămâi?

Oprește un joc ieftin și manipulator, oprește un sacrificiu trăit unilateral, oprește atitudinea egoistă care spulberă orice echilibru dintre voi. Uneori pur și simplu este imposibil să lupți pentru doi, să demonstrezi ceva, să speri că mai are rost.

Îi vorbești despre o lume a voastră și îți reproșează că îi ceri prea multe, îl provoci să fie sincer cu tine și caută să ascundă realitatea, dă vina pe tine și nu lasă loc pentru o comunicare sinceră. Vrei să-l înțelegi dar știi că te va judeca și pentru asta.

În locul stabilității există atât de multă incertitudine, în locul susținerii firești există orgoliu și frustrări personale, în locul gesturilor frumoase există acuzații și alegeri toxice. Știi că nu mai poți continua în acest fel, știi că nu ești dorită de acest om.

El te judecă pentru fiecare pas și pentru fiecare moment de sinceritate, el îți critică visurile și distruge tot ce este mai frumos în sufletul tău. În cele mai complicate momente fuge pe ușa din spate, în cele mai fericite momente își asumă totul.

Știi că nu poți avea încredere, știi că ziua de mâine va fi la fel de instabilă și nesigură, știi că toate acțiunile sale sunt împotriva voastră. Atunci să nu îți fie frică de liniște, să nu renunți la propria demnitate.

Dacă își permite să umilească și să trădeze încrederea ta, dacă înțelegi că nu te-a iubit vreodată, dacă tot ce face este atât de egoist și laș, oprește acest joc toxic și nu uita de tine .

© De Vorbă cu Tine