Dacă aș fi femeie pentru o zi…

Dacă aș fi femeie pentru o zi, aș dori să vină cât mai repede următoarea dimineață. Pentru că este al naibii de greu să fii rebelă, încăpățânată, iubitoare și devotată în același timp. Pentru că e pe bune dificil să stai toată ziua pe tocuri, să te faci frumoasă vreo 3 ore în fața oglinzii, să îți schimbi părerea de la un minut la altul și să simți în tot acest timp că mai ai ceva de făcut, de așteptat, de iubit. Să știi că vrei ceva, neapărat vrei ceva, dar să nu știi ce. Aș găsi deplasat să fug încolo și-ncoace, toată ziua. Aș cădea pe scaun după o oră și-aș căuta cu ochii o bere rece.

Dacă aș fi femeie pentru o zi, m-aș gândi mult cum e posibil să reușesc să mă văd cu prietenul, cu trei colege, cu amica, și apoi să merg la programare la dentist, la masaj și la manichiură. Ah da, și pisica trebuie dusă la veterinar. Cu vecina de discutat despre curte. La poștă de trimis coletul. Dar coaforul, ce facem cu coaforul? Nu aș considera normal să îmi fac griji jumătate de zi pentru un simplu mesaj neprimit la timp și la rândul meu să trimit alte 50 de mesaje, toate cu același subiect. Nu aș pricepe cum e să te pregătești jumătate de zi pentru un eveniment și apoi în ultimile cinci minute să spui că nu mai mergi. Cum nu aș pricepe cum poți să păstrezi atât de multe amintiri, detalii, locuri.

Dacă aș fi femeie pentru o zi, nu mi-aș da seama cum poți să vorbești la telefon, să gătești cina, să citești o revistă, să îți usuci părul  de după baie și să dai cu aspiratorul…în același timp. Să încep cu cina? Sau să dau un sunet mai întâi? Nu aș găsi răspuns la cum pot să mă abțin să nu devorez bucata aia de tortă sau prăjitura gustoasă și mai mult de atât, să nu mănânc nimic după 6 seara. Și asta în fiecare zi. M-aș simți ca vegetarianul în fața unei bucăți de carne știind că trebuie să folosesc toate mărunțișurile și chestiuțile alea feminine, de la rimel și până la cremele împotriva radiației ultraviolete. Pe bune? Chiar toate?

Dacă aș fi femeie pentru o zi, n-aș înțelege cum poți să vorbești două ore cu o prietenă despre el, despre ei, despre ele și despre niște țoale. Stai așa, chiar două ore întregi? Adică 120 de minute. 7200 de secunde. Și apoi tot pe atâtea secunde să mă găsești la shopping. Aș crede că mi-e furată libertatea, din toate punctele de vedere. Dar mai bine nu.

Dacă aș fi femeie pentru o zi, aș dori să vină cât mai redepe dimineața, să devin înapoi bărbat și să-i mulțumesc femeii de lângă mine pentru tot ceea ce este ea și pentru tot ceea ce face: pentru ea, pentru mine, pentru noi.