fb

Dacă aș avea 9 vieți…

Viața noastră nu depinde de ce-i scris în stele. Undeva, între ieri și mâine, este prezentul. Dacă îl trăiești cum trebuie și lângă cine trebuie, s-ar putea să nu îți pese de trecut și să te gândești cu ochii deschiși la viitor! Și atunci, fericit de ceea ce se întâmplă, ai vrea să trăiești mai mult. Undeva vreo 9 vieți.

Dacă aș avea nouă vieți…

În prima te-aș cunoaste. Te-aș afla printre cuvinte, atingeri, săruturi. Ți-aș scrie mesaje de dragoste și răspunsuri cu miros de parfum puternic. Aș opri gândurile în fața ta și te-aș întreba dacă mâine vei iubi la fel de mult ploaia de vară. Te-aș privi întruna, până când voi avea impresia că te cunosc de-o veșnicie.

În a doua te-aș ține minte. Aș lua toate gândurile legate de tine și le-aș pune în inimă. Zâmbetul tău, șoaptele tale îmi vor fi ca pernă. Îți vei așterne buzele ca o amprentă pe umărul meu și chiar și dacă voi uita ce a fost ieri, semnele unei iubiri frumoase îmi vor aminti că există și mâine. Te-aș ține minte îmbrăcată în cămașa mea.

În a treia te-aș picta. Așa voi cunoaște fiecare rid de pe corpul tău, fiecare punct și gest special. Te-aș picta cu ochii și cu mâinile. Atunci când dormi, când mănânci sau când stai rezemată de ușă. Ți-aș ghici culorile preferate în nuanțe de trandafiri roșii și flori de câmp. Aș picta cuvintele tale și pașii tăi când se joacă desculți în bucătărie.

În a patra te-aș chema într-o călătorie. Ți-aș arăta munții și mările, orașele unde vom păstra cîte o amintire a noastră. Am călători desculți prin câmpii și lanuri de grâu. Ți-aș face cunoscut universul dragostei noastre. Am vizita Veneția și insulele din Ocean, cascadele din abis și înălțimile de pe care voi striga văzduhului cât de mult te-am îndrăgit. Am călători veșnic ținându-ne de mână.

În a cincea aș privi cu tine cele mai frumoase filme, cele mai interesante spectacole și am vizita cele mai speciale locuri. Viața noastră va bate filmul.

În a șasea ți-aș cânta despre cum veșnicia și-a făcut loc în ochii tăi. Fiecare notă îți va cuprinde trupul. Tu îmi vei arăta încă o dată că sunetele fericirii nu se pierd, ci rămân acolo, între două bătăi de inimă. Mă vei susține, și voi avea nevoie de glasul tău pentru a-mi șopti între două cântece: sunt cu tine.

În a șaptea aș sta lânga marginea patului tău și te-aș ține de mână, în timp ce vei dormi frumoasă. Te-aș privi o veșnicie. Dimineața voi întinde mâinile fericit spre cealaltă parte a patului, știind că ești acolo. Te-aș surprinde de fiecare dată.

În a opta aș construi o casă. O casă în care să ne trăim împreună fiecare clipă, fiecare atingere, fiecare amintire. Casă în care să nu existe nicodată tăcere, în care să răsune glasuri de copii și strigăte de prieteni. În care să ardă încet focul din șemineu. În care să avem grijă unul de altul.

În a noua ți-aș privi ochii cu lacrimi de fericire. Și aș înțelege că vreau să o iau de la început.

Advertisement

…Viața noastră nu depinde de ce-i scris în stele. Și cu siguranță nici de miile de statistici făcute pe la colț de laborator. Ceea ce dictează știința niciodată nu va dicta și inima. Iar dacă știința spune că fericirea și iubirea le poți simți la pachet la o temperatură optimă de 13,9 grade Celsius, inima dă o replică perfectă prin emoții, căldura cuvintelor, temperatura corpului când ești lângă cineva drag și iubire. Așa că, indiferent de toate paradigmele lumii, uneori este suficient să înțelegi și, privind doi ochi verzi și frumoși, să recunoști cu toată fericirea, că iubești!

Dacă aș avea nouă vieți, aș face cu tine toate aceste lucruri. Iar pentru că nu am 9 vieți și pentru că te am pe tine, îmi este de ajuns prezentul, în care nu îmi pasă de trecut și mă gândesc cu ochii deschiși la viitor!