Dacă ar fi vrut să rămână alături de tine, ar fi ținut cont de aceste lucruri

Uneori soarta ne trimite în viață oameni demni de o iubire mare, demni de respect și încredere. Uneori ai vrea să păstrezi acei oameni, dar indiferent cât de mult efort depui, acest lucru este imposibil. Aceeași soartă ne ia oamenii de lângă noi.

Asta înseamnă că lecția a fost învățată, de ambele părți. După, dacă ai șansă, cu lecțiile învățate și cu inima bună, vei întâlni omul potrivit, care va ști cum să îmbrățișeze povestea ta și să construiască mai departe o nouă poveste, a voastră.

Uneori soarta ne trimite un om indiferent, incapabil să empatizeze cu emoția ta și să înțeleagă cât de importantă este implicarea, susținerea. Timpul poate explica multe lucruri, poate face diferență între dorință și interes, între adevăr și falsitate.

Într-o zi, acest om va pleca. Pentru că-ți va păsa, vei suferi. Îl vei dori din nou aproape, vei încerca să reîntorci acele sentimente puternice. Însă, dacă ar fi vrut să rămână alături de tine, totul ar fi fost altfel. Cu siguranță ar fi ținut cont de aceste lucruri:

1. Starea ta de bine. Cel care simte, cel care iubește cu adevărat, va dori în primul rând să știe că omul iubit este bine. Că nu suferă în tăcere, că nu îl doare sufletul și mai ales, că nu el este sursa acestei dureri. Va avea grijă de inima ta, de povestea voastră.

Nu poți să rămâi alături de un om rece, străin pentru tine. Nu poți să păstrezi armonia, bucuria de a fi cu cineva, știind că anume acest om te face să fii tristă, furioasă, să te izolezi într-o lume rece. Nu poți să te zbați de una singură pentru binele comun.

2. Respectarea limitelor

În orice interacțiune interumană există limite. Ele asigură bunăstarea și liniștea sufletească a fiecăruia. Într-o relație este la fel: limitele asigură o conexiune corectă, bazată pe respect reciproc. Dacă te-ar fi vrut aproape, i-ar fi păsat de acest lucru.

Ar fi înțeles că acele cuvinte dureroase vor influența relația. Că acel comportament egoist te va îndepărta de el. Ar fi avut demnitatea să se oprească la timp, atunci când comportamentul său egoist domina discuția, când visurile sale erau prioritare.

3. Certuri care devin ziduri. El înseamnă jumătate de adevăr din relație, jumătate de acțiune, jumătate de efort. tu ești cealaltă jumătate. O ceartă nu pornește de la o singură persoană, așa cum stingerea acestui conflict nu se face unilateral.

4. Egoism versus empatie. Iubind, știi să cedezi. Să lași de la tine, chiar dacă o voce interioară te va întreba cine este celălalt, de trebuie să te schimbi. Iubind, el va fi empatic și înțelegător, mult peste pornirile lui egoiste, gata să ajute oricând.

5. Atitudine. Cât de mult contează o atutidine corectă. Dacă ar fi vrut să rămână lângă inima ta, ar fi știut că indiferența distruge emoții, le transformă, le schimbă în mlaștini pline cu regrete. Ar fi făcut ceva, orice, să echilibreze acea situație instabilă.

Fiecare gest contează. Fiecare cuvânt și fiecare intenție. Acolo unde există sentimente sincere, există și implicare, empatie, cedare, ascultare, dorința de a face bine celuilalt.

© De Vorbă cu Tine