Dacă ai pe cineva care să-ți spună în fiecare zi “bună dimineața” și “noapte bună”, deja ești mai fericită decât majoritatea oamenilor din lume

Oamenii sunt predispuși să trăiască individualist, să fie orgolioși, să tindă spre binele lor și să caute fericirea personală. Tot oamenii vor să fie iubiți total, să găsească omul pereche pentru care ar face orice și care la rândul lui ar fi trup și suflet alături. Între astea două laturi fiecare încearcă să trăiască cum poate mai bine. Uneori îi reușește. Uneori găsește din prima omul alături de care se simte împlinit. Uneori trăiește o viață în singurătate, fie că are pe cineva sau nu. Dacă are, e și mai trist. Uneori refuză să împartă cu alții din fericirea lui și atunci va uita ce e asta să fii împlinit. Pentru că oamenii, cât de individualiști nu ar fi, se simt împliniți alături de alți oameni și nu oricare oameni. Viața nu e decât o încercare să ne regăsim în dorințele și viitorul cuiva.

Viața este o goană după fericire, pe când dragostea este trăirea fericirii. Dacă găsești pe cineva care te va iubi o viață, te poți considera om fericit. Poți înțelege timpul nu prin secunde, ci prin momente trăite împreună, prin surprize, prin gesturi, prin grija din fiecare zi ce ți-o poartă, prin dimineți cu soare și nopți de poveste. Dacă ai pe cineva care te iubește necondiționat, fii cât mai mult alături de acel om. Pentru că el îți va da răspunsul la ce înseamnă împlinire. Dacă ai pe cineva care să te scoată din singurătate, care să te provoace să trăiești liber, nestingherit, să vrei să fii alături de el, să simți acele clipe, fii alături de acel om. Pentru că restul nu e decât timpul în care nu ești alături. Dacă ai pe cineva care îți citește gândurile, care te completează, care nu e cine știe ce Casanova sau Miss, dar alături de care te simți pur și simplu de acolo, fii alături de acel om. Pentru că așa vei fi și tu.

Oamenii în mare parte sunt nefericiți. Fie că au suferit, fie că nu au găsit ceea ce căutau, fie că trăiesc alături de oameni nepotriviți, fie că ei sunt nepotriviți, fie că au pierdut. Dacă alături de cineva te simți împlinită și fericită, ce altceva să-ți mai dorești de la viață? Restul lucrurilor se realizează cu viteza luminii, dacă acasă te așteaptă omul tău. Dacă ești în inima cuiva. Dacă cineva se gândește la tine. Dacă lângă acel cineva adormi noaptea și te trezești dimineața. Și în tot acest timp ai certitudinea că ești de acolo, că el e omul tău, că altceva nu ți-ai putea dori. Sunt mulți, prea mulți oameni care trăiesc o viață întreagă în goană după fericire. Și sunt puțini, prea puțini oameni care trăiesc fericirea în liniște alături de cineva. Fie dimineață, fie seară, fie soare sau cer înnorat, cum e să știi că ești fericit, cum e să apreciezi asta, cum e să păstrezi alături un om drag? Trăiește momentul, trăiește viața, trăiește omul de lângă tine.

Dacă ai pe cineva care să-ți spună în fiecare zi “bună dimineața” și “noapte bună”, deja ești mai fericită decât majoritatea oamenilor din lume.