Dă-mi doar două minute și-ți voi da un motiv de fericire. Citește asta și poate vei vedea altfel lucrurile!

Atunci când te gândești la necazuri, la neajunsurile zilei de azi și la grijile pentru ziua de mâine, amintește-ți că te numeri printre cei norocosi. Iată de ce!

Dacă am restrânge populația planetei la 100 de persoane, am putea observa mai bine cum sunt cei cu care împărțim Pământul. Sunt mai buni, mai speciali? Au parte de mai multa bogăție sufletească decât noi?

Dacă am fi o mână de oameni, adică 100 la număr, cât să încăpem într-o cameră, am ști următoarele:

57 ar fi asiatici, 21 ar fi europeni. 14 din emisfera vestică, iar 8 ar fi africani. 52 ar fi femei, iar 48 din cei 100 de oameni ar fi bărbați.

1 persoană ar fi aproape să se nască, alta, aproape de moarte…

30 de oameni ar fi albi, restul ar avea altă culoare a pielii. 89 ar fi heterosexuali, 11 dintre ei ar fi homosexuali.

6 persoane ar deține 59% din bogățiile lumii, 80 ar locui în case sub orice critică. 50 dintre ei ar suferi de malnutriție. 70 din acești 100 de oameni nu știu să citească sau să scrie. Unul singur a terminat facultatea și doar unul are un calculator.

Așa arata lumea noastră, cea alcătuită din peste 7 miliarde de oameni. Suntem diferiți și sunt alții care au avut mai puțin noroc decat noi.

Dacă te trezești dimineața sănătos, fără nici o durere sau boală, ești mai binecuvântat decât milioane de oameni care vor muri în această săptămână.

Dacă nu ai trecut prin pericolul unui război, prin agonia torturii sau singurătatea dintr-o închisoare, ești mai avantajat decât mai bine de 500 de milioane de oameni.

Dacă ai mâncare în frigider, haine să porți, un acoperiș deasupra capului și un pat pe care să dormi, ești mai bogat decât 75% din populația lumii.

Dacă ai bani în bancă sau în portofel sau chiar ceva mărunțiș într-un sertar, ești în top 10% cei mai înstăriți oameni.

Dacă poți să citești asta, gândește-te la cele 2 miliarde de persoane care nu știu să citească.

Ce zici acum? Te numeri printre cei norocosi? Comentariile șefului și bârfele vecinei parcă sunt mai puțin importante acum, nu?

Ceea ce contează cu adevărat este să vezi partea plina a paharului și să te bucuri de ceea ce ai, în loc să te gândești tot timpul la neajunsuri.

Cred că uneori e cazul să ne aducem aminte de asta!

via: teo