Dă-i încă o șansă omului îndrăgostit din tine. Acelei fete care alerga desculț prin ploaie și era gata să iubească total un băiat

Vii acasă de la serviciu, te grăbești să ajungi mai repede, pentru că ai uitat să dai mâncare pisicii. Și să uzi două flori pe care ți le-a oferit vecina. Ai o groază de lucruri de făcut: termeni limită, cereri, scrisori, sarcini de la șef… Știi că mâine va fi la fel. Și poimâne tot. Și doar din când în când, găsind câte o fotografie prăfuită prin sertar, îți aduci aminte că tu nu ai fost mereu așa. Au fost momente în care țineai ochii deschiși când bătea soarele și nu-ți puneai umbrela deasupra capului atunci când ploua. Au fost momente când lăsai fericirea să-și spună cuvântul. Au fost zile când aveai timp să-ți aduni gândurile, să spui că viața e atât de frumoasă. Au fost clipe când zâmbetul nu era crispat sau mimat, nu exista doar în poze.  A fost demult și era altfel.

Era mai frumos, mai senin, mai cald și mai liniștit. Îți acordai timp, îți ofereai motive de bucurie. Te relaxai. Luai viața ca pe o aventură și călătoreai. Spontanietatea te caracteriza. Parcă zilele nu erau atât de lungi și nopțile atât de scurte. Nu erau dureri îngrozitoare de cap și insomnii. Aveai timp să-ți cumperi o floare și să alergi prin roua dimineții. Trăiai realitatea, acum și aici. Comunicai cu prietenii la o cafea și nu prin mesaje scurte lipsite de sens. Viața ta nu era o rutină, un plictis. Era dorința de a visa, de a-ți îndeplini dorințele. Iar acum totul s-a schimbat în grabă, trăiești cu griji și oboseală.

Dă-i încă o șansă omului îndrăgostit din tine. Dă-i încă o șansă de a reveni la împlinirea sufletească de altădată. Dă-i șansa de a se iubi cum a facut-o cândva demult. Dă-i șansa să fie fericit. Dă-i șansa să găsească ieșire din acea cameră plină cu responsabilități și obligații. Ajută fata din tine să se regăsească, să-și ofere atenție. Susține-o să fie din nou fericită. Trezește-te din acest somn otrăvitor, fii cea de altădată. Lasă omul atent și iubitor care stă într-un colț din suflet să-și facă simțită prezența. Bucură-te de tine, așa cum o știi mai bine. Iubește, iubește cu adevărat. Trăiește, trăiește cu adevărat.