Cuvintele îl dau de gol. Ce îți va spune bărbatul care nu mai simte nimic pentru tine

Nu se va întâmpla brusc, de multe ori chiar te vei minți singură, spiunându-ți că totul este în regulă, că e doar o invenție a ta. Dar realitatea întotdeauna anulează orice iluzie. Ajungi să fii față în față cu adevărul, acolo unde nu mai există scuze.

Sunt cuvinte spune din greșeală, cuvinte rostite în grabă, fără a trece prin inimă. După ele, întotdeauna va exista regret, păreri de rău, o schimbare a comportamentului. Dar sunt și cuvinte grele, care demonstrează că omul de alături nu mai simte nimic:

1. „Lasă-mă în pace”

De obicei lipsa unor emoții vine la pachet cu dorința de izolare a omului care nu mai simte. Apar bariere invizibile între tine și el, cum ar fi reproșuri aruncate din nimic, insistența cu care își apără libertatea. Atunci când nu mai are nimic frumos să îți spună, umple acest spațiu cu replici tăioase.

2. „Tu ești de vină”

Fără să mai simtă ceva pentru tine, își va permite să te acuze pur și simplu, pentru a devia atenția de la propria persoană. Din personajul negativ devine o victimă, iar tu nu vei ști unde este realitate și unde este minciună. Atacul este cea mai potrivită apărare.

3. „Nu te mai vreau”

O va spune simplu, de parcă ar explica o formulă matematică. Pentru el va fi simplu, din moment ce aceste afirmații nu vor mai avea o implicare emoționale. Pentru tine însă vor fi cuvinte dureroase, cărora îți va fi greu să le faci față.

Te vei întreba cu ce ai greșit, vei încerca să-i faci pe plac, să-i ghicești dorințele, să cedezi de multe ori. Dar rezultatul nu se va schimba. Vei ajunge să nu te mai recunoști, devenind o copie perfectă a omului pe care și-l dorește alături.

4. „M-ai dezamăgit”

O expresie cât un întreg Univers al indiferenței. Dezamăgit fiind, își va permite să fie egoist, să te influențeze așa cum vrea, să plece și să vină după propriul chef. Doar că aceasrtă dezamăgire nu ascunde un argument real, ci lipsa afecțiunii.

5. „Fă ce vrei”

Pentru tine este importantă și opinia lui. Vrei să stai de vorbă cu el despre dorințele și visurile tale, știi că este firesc acest lucru într-o relație sănătoasă. Dar reacția sa este dureroasă, îți demonstrează că nu-i prea pasă, că trebuie să te descurci singură.

6. „Sunt ocupat”

Îl inviți la cină, este ocupat. Îl rogi să te ajute cu ceva, este ocupat. În schimb, pentru treburile sale sau întâlnirile cu prietenii găsește de fiecare dată timp. Înțelegi că e vorba doar despre priorități, iar tu cu siguranță nu mai ești prioritatea lui.

7. „Nu-mi spune ce să fac”

Vrei doar să îl ajuți, să-i oferi un sfat, să-l susții. Însă intenția ta bună nu este apreciată. Dimpotrivă, devine furios atunci când insiști să facă un anumit lucru, știind că așa este mai bine pentru el. Va trece peste sfatul tău și va reacționa defensiv.

8. „Nu știam că te vei simți prost…”

Îți spune cuvinte care te dor, are un comportament oribil, ca după să vină cu argumente banale, lipsite de sinceritate. Din moment ce nu-i pasă, nu simte limita dintre respect și umilire. Aruncă cuvinte doar pentru a completa o frază.

S-ar putea ca aceste cuvinte să fie sursa frustrării sale, sau a unor momente proaste din viață. Ar putea fi și o dovadă directă a lispei de iubire. Încearcă să comunici sincer cu omul de alături despre asta.

© De Vorbă cu Tine