Sunt cuvinte ce nu încap într-un plic. Sunt săruturi ce nu pot fi date folosind emoticoane

Ați văzut perechi de îndrăgostiți care, în loc să se țină de mână, stau la doi metri unul de celălalt cu nasul afundat în telefon, dând like-uri la oameni pe care abia de-i cunosc și împărtășind cu ei emoții care abia de se simt? Ați văzut bărbați grăbiți care, în loc să-și îmbrățișeze femeia dimineața, abia de reușesc să-i trimită un mesaj din trei cuvinte, două dintre care fiind scrise greșit? Ați văzut femei care, în loc să-și sărute cu dragoste omul, îi trimit la repezeală un emoticon de ăsta cu buze roși, și un mesaj: „iubi, știi că vreau rochia aia crem.. Ați văzut?” Ați văzut oameni care se zbat cu disperare să ajungă cineva, undeva și uită în acest timp de cei dragi? Apoi își cer scuze printr-o scrisoare trimisă grăbit, și aia fără timbru. Deh, au uitat. Dar să știți că sunt cuvinte care nu încap într-un plic și sunt săruturi ce nu pot fi date folosind emoticoane.

Înainte să pierzi ultima șansă la o dragoste sinceră, înainte să pierzi omul care-ți este alături, înainte să ratezi momentul potrivit pentru a-i spune că ții la el, înainte să lași timpul să înghită toate emoțiile pe care le ai în tine, înaintă să să ieși din casă fără să spui nimic, înainte să te desparți de el, înainte să îi spui că ești ocupat, înainte să stai cu nasul afundat în telefon… oprește-te pe câteva clipe. Inspiră gustul unui sărut și greutatea unor cuvinte. Trăiește culoarea unui moment și îmbrățișarea oferită la timp. Apoi compară. Și întreabă-te ce-ar fi fost dacă lucrurile erau alfel.

Sunt cuvinte pe care le rostești dulce și altele pe care le spui apăsat. Sunt săruturi pe care le dai în colțul gurii și altele pe care le trăiești din plin. Sunt emoții care țin o clipă și altele care durează o viață. Sunt cuvinte ce nu încap într-un plic. Sunt săruturi ce nu pot fi date folosind emoticoane!

În parc vezi o pereche de îndrăgostiți. Se țin fericiți de mână și dragostea o citești în chii lor. Un bărbat își îmbrățișează femeia, înainte să iasă din casă. O femeie își sărută dulce omul drag. Un copil lasă scrisoarea neterminată pe masă și merge să-și vadă mama. Atât de mulți oameni sunt fericiți. Tu ce decizi să faci?