Cuvântul care poate opri toate certurile într-o relație

Dacă ești într-o relație de ceva vreme, cel mai probabil recunoști că certurile apar de la cel mai banal gest, faptă sau cuvânt. Totul pornește de la un simplu cuvânt spus în adresa celuilalt, care generează o avalanșă întreagă de emoții negative, urmate de cuvinte care dor.

Dacă aceste certuri aparent banale continuă și dacă nu limitați astfel de certuri din motive minore, ele vor începe să fie tot mai dese și vor continua până ce fiecare detaliu minuscul din viața voastră se va transforma într-o potențială mină, gata să facă cea mai mare gaură în relația voastră.

Ori de câte ori va apărea o ceartă între voi, ori de câte ori veți simți că sunteți prinși în această spirală descendentă a negativității, propuneți de comun acord un cuvânt de oprire, pe care să-l utilizați atunci când simțiți că conversația dintre voi tinde să fie prea intensă.

Atunci când alegeți acest cuvânt, țineți cont de următoarele reguli, care sunt foarte simple:

– să fie distractiv pentru ambii;

– ambii să fiți de acord asupra încetării automate a ostilităților și certurilor din cuplu dacă unul din voi rostește acest cuvânt de oprire.

Ca orice ceartă dintre voi să înceteze, trebuie pentru o anumită perioadă de timp să nu mai discutați acest subiect cel puțin 20 de minute. De ce anume 20 de minute? Experții și oamenii de știință spună că, atunci când ne pierdem cumpătul, avem nevoie de aproximativ 20 de minute ca să ne calmăm.

Deci, un armistițiu poate dura cam 20 de minute, dar nu mai puțin. În plus, alegerea unui cuvânt de oprire amuzant poate fi distractiv. De exemplu, ați putea alege un personaj de film care să vă facă să zâmbiți sau cineva din viața reală sau un incident amuzant din trecutul vostru.

De ce ar trebui ca acest cuvânt de oprire să fie amuzant:

– vă va împiedica să luați o ceartă prea în serios;

– aduce un element de umor într-un moment tensionat;

– vă va ajuta imediat să vă amintiți lucruri pozitive pe care le trăiți atunci când nu vă certați.

Dacă în relația voastră vor apare anumite certuri, nu trebuie să le lăsați ca ele să vă ruineze fericirea. Alegeți împreună acest cuvânt de oprire și folosiți-l ori de câte ori asupra fericirii voastre se abat nori de furtună.