Cuplurile fericite nu se nasc astfel, dar se construiesc: 3 secrete decisive!

Iată adevărul despre oamenii predestinați: cuplurile fericite nu se nasc astfel, dar se construiesc în timp.

Multe cupluri se îndrăgostesc și se căsătoresc, dar nu toate supraviețuiesc. Relațiile de succes nu reprezintă doar iubire, ele sunt produsul unei munci comune incredibile.

Nu cedați! Relațiile cu adevărat fericite nu au în spate formule științifice complicate. Dacă depuneți suficient efort și învățați să faceți compromisuri la timpul potrivit, fericirea e în mâinile voastre.

Iată 3 reguli universale, care vă vor fi utile în procesul de configurare a iubirii corecte:

1. Învățați-vă să ascultați

Fiecare din noi poate să se dea cu părerea, fără a se implica în dialog. Ar avea mai mult sens să încercăm să pătrundem în spusele partenerului. Asta poate fi complicat uneori, dar este esențial pentru orice relație. Este o diferență uriașă între a auzi și a asculta.

2. Dați-vă seama când să vă cereți scuze

Nimeni nu e perfect. Perfecțiunea este o iluzie. Ne place sau nu, până la urmă toți facem greșeli. Tuturor ne pare rău că le-am făcut, odată ce le conștientizăm. Asta e viața. Problema nu constă în tentativa de a evita certurile, neînțelegerile și greșelile, ci în alegerea strategiei corecte de a le depăși.

Cele mai fericite cupluri știu că e important să acceptați greșelile și să lucrați asupra depășirii rămășițelor acestora. Cel mai toxic și ucigător comportament pentru orice relație este negarea greșelilor și învinuirea partenerului. Dacă obișnuiți să faceți asta, încetați până nu e prea târziu…

3. Vorbiți despre lucrurile pe care vi le doriți în relație

Învățați-vă să cereți lucrurile de care aveți nevoie în relație. Mulți consideră că nimeni nu au problema asta în cadrul relației, dar nu e adevărat. Uneori credem că știm deja răspunsul la întrebarea noastră, alteori ne este frică de reacția partenerului. Anume la această etapă majoritatea cuplurilor suferă un eșec grandios.

Cea mai mare greșeală, în acest sens, este să ne exprimăm dorințele sub forma unor cerințe drastice. În astfel de situații nu ne dăm seama că nu luăm în calcul sentimentele și dreptul de alegere al partenerului.

Comunicați, ascultați, cereți-vă scuze, iubiți.

Sursa :