fb

Cuplurile care beau împreună sunt mai fericite decât celelalte

Noile cercetări dezvăluie un lucru cel puțin interesant: cuplurile care beau împreună sunt mai fericite decât celelalte. Cine ar fi crezut că alcoolul poate fi secretul fericirii?

La această concluzie au ajuns doctorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă. Analizând viața de familie a 1500 de cupluri, cercetătorii au observat că, cele mai fericite (91% din ele) sunt cele care beau împreună, dar moderat, aproximativ o dată pe săptămână. Mai mult, femeile din aceste cupluri s-au dovedit a fi de patru ori mai fericite, iar bărbații de trei ori mai fericiți decât cei care nu iubesc să se relaxeze cu un pahar de coniac.

Concluzii similare au fost subliniate și de sociologii de la Universitatea din Michigan. „Cercetările noastre nu demonstrează cât de multă băutură consumă cuplurile, ci dacă partenerii consumă alcool împreună” – spune conducătorul proiectului, sociologul Kira Byrd. Ea și colegii ei au studiat experiența a 2676 de cupluri americane care au trăit împreună, în medie, 33 de ani.

La fiecare doi ani, sociologii intervievează soții, întrebându-i cât de des beau și cât de mult; dacă consideră că partenerul său este de încredere, dacă îi irită. Aproximativ 45% din cupluri au raportat că beau împreună. S-a constatat că, anume în astfel de momente partenerii sunt, în general, mai puțini iritați și enervați unul pe celălalt. Chiar dacă consumă cantități diferite de alcool, aceasta nu are o influență deosebită asupra rezistenței relației.

Familiile în care soții nu beau deloc, de-asemenea, s-au dovedit a fi destul de puternice. Mai puțin fericite sunt cuplurile în care unul bea, iar celălalt nu. De exemplu, soțiile care refuză un pahar de vin, recunosc că relația nu este foarte bună și că soții au foarte multe critici la adresa lor.

„Este greu de spus care este adevăratul motiv în această situație, a comentat Kira Byrd. Poate că este vorba de mulțimea de timp liber, pe care soții îl petrec frumos și fericit împreună, iar acest lucru se reflectă asupra calității relației.” Ea încurajează partenerii să schimbe urgent obiceiurile pentru a se adapta unul altuia. Dacă unul dintre soți renunță la băut, celălalt trebuie să facă același lucru.

Important: chiar dacă soții susțin că beau împreună și declară că nu simt o iritație puternică unul față de celălalt, acest lucru nu înseamnă că au o relație ideală. Nici diferența de obiceiuri nu garantează că acele cupluri sunt sortite divorțului. Dar, merită să iei în considerare timpul petrecut cu partenerul la un pahar de ceva bun, de câteva ori pe săptămână.

Source :

psychologies