Cum vei înțelege că bărbatul pe care îl iubești din suflet te consideră doar o variantă de rezervă

Dincolo de toate promisiunile false, dincolo de aparențe și de măști purtate, există o realitate care nu poate fi ignorată. Poți să iubești din tot sufletul acest om, poți să oferi tot ce ai mai bun, poți să trăiești lumea lui, dar uneori nu are rost.

Comportamentul său toxic, intențiile sale egoiste, deciziile pe care le ia, felul în care te privește, prioritățile sale, cuvintele pe care ți le spune – toate îți transmit un mesaj dur: nu îi pasă cu adevărat, nu are planuri serioase, te consideră doar o rezervă.

Contează să înțelegi la timp acest lucru, să nu trăiești iluzia. Te atașezi de lumea lui, sentimentele sincere se transformă în dependență, ajungi să accepți un scenariu care nu îți aparține, ajungi să sacrifici totul pentru un gest, un cuvânt, o reacție.

În tot acest timp, el refuză să se conecteze emoțional, să-și asume rolul de partener, să fie devotat, să caute soluții în momente complicate, să vină cu reacții potrivite, să îți asculte cuvintele. Sunt dovezi evidente că nu este interesat de un viitor comun.

Îl provoci să-ți vorbească sincer despre viața lui, despre trecut și experiențe, dar găsești un om deranjat de toate aceste discuții. Nu vrea să se complice cu destăinuiri și explicații, din moment ce știe că nu ești prioritatea lui.

Îl chemi aproape atunci când ai nevoie de el, dar găsește de fiecare dată pretexte să fugă. Crezi că este firesc să poți avea încredere, să te susțină în momente complicate, să înțeleagă rolul în său în relație, dar știi că emoția nu este reciprocă.

Ești doar o aventură pentru el

Își permite să vorbeacă urât, tratează în mod superficial subiectele importante din relație, îți desconsideră părerile și se crede superior. Are atât de multe așteptări, te forțează să uiți de tine de dragul lui, să lași în urmă oameni și emoții care contează.

Caută să profite la maxim de această experiență, limitându-se la aparențe, la promisiuni false, la cuvinte pe care vrei să le auzi. Nu a avut niciodată curajul să-și deschidă sufletul, să descopere felul tău de a fi, să te asculte și să te înțeleagă.

Dacă i-ar păsa cu adevărat, dacă ar ști că te vrea aproape pentru toată viața, nu și-ar permite să te umilează, să anuleze tot ce este mai sincer și mai frumos în relație, să vrea să controleze fiecare pas, să îți impună comportamente străine.

Nu ar veni alături cu o atitudine toxică, convins că nu vei pleca de lângă el atât timp cât își dorește asta. Profită de sensibilitatea ta, de sinceritatea și de iubirea ta adevărată. Este lângă tine doar atunci când are un interes egoist.

Ești inclusă în planurile lui doar atunci când are nevoie de susținerea ta, de încrederea ta, când alte opțiuni nu mai sunt valabile. În rest, găsește de fiecare dată scuze, pretexte să se îndepărteze de tine, motive să fie ocupat și indiferent.

Nu ține cont de așteptările tale, de timpul și emoțiile tale. Nu-i pasă că suferi și că te face să te simți prost. Ești doar o emoție temporară în viața lui. Dacă înțelegi asta, oprește relația. Refuză să fii parte din jocul toxic al unei persoane indiferente.

© De Vorbă cu Tine