Cum unii bărbați le forțează pe femei să rămână alături, fără a avea grijă de ele și fără a face nimic

Relațiile dintre un bărbat și o femeie se construiesc fie pe dragoste, fie pe frică. Totul se bazează pe iubire și teamă. Ambii se manipulează reciproc pentru a obține ceea ce își doresc. În acest articol va fi vorba despre manipularea masculină, pe care femeile foarte rar o recunosc, iar din această cauză cad deseori în capcană.

Când un bărbat iubește o femeie, el încearcă să o cucerească, să-şi arate sentimentele şi să îi ofere o relaţie serioasă. Dacă el iubeşte cu adevărat, o femeie va simţi acest lucru. Dar ce se întâmplă atunci cînd o femeie nu poate înţelege nimic? 

O femeie suferă pentru că nu înţelege dacă bărbatul ei o iubeşte sau nu.

Şi toate acestea se întâmplă în faza întâlnirii şi începerii unei relaţii, când, în principiu, orice suferinţă ar trebui exclusă.

Dacă te afli într-o situaţie de disconfort, lipseşte stabilitatea din partea bărbatului, dacă nu există înţelegere şi dorinţă reciprocă, atunci relaţia ta este construită pe frică. Aici nu este deloc vorba despre dragoste. E doar frică. 

Parcă ai cunoscut un bărbat care ţi-a arătat semne de atenţie, care comunică şi flirtează cu tine, dar care totuşi nu face nimic ca să te cucerească, ca să-ţi câştige dragostea, inima şi care să-ţi propună o relaţie serioasă. Devine de neînţeles faptul că bărbatul iubit te sună, îţi cere să vă vedeţi, dar totuşi nu vorbeşte despre viitorul vostru comun şi nu face fapte plăcute. Nu face nimic care să fie numită dovadă a iubirii. Situaţiile pot fi diferite, dar toate sunt unite:

– nu eşti sigură de sentimentele unui bărbat care se presupune că este interesat de tine şi vrea să petreceţi timpul împreună. 

– simţi că nu construiţi împreună relaţii serioase. 

– crezi că te doreşte doar pentru intimitate.

– simţi că este o relaţie complicată.

Ce se întâmplă atunci cînd o femeie nu înţelege nimic despre bărbatul din viaţa ei şi despre relaţia pe care o are cu el? Ea suferă. Ea nu este sigură de sine. Ea se simte inferioară lui. Bărbatul din viaţa ei doar o manipulează, ca să nu fie nevoit să aibă grijă de ea, ca să nu îşi arate dragostea, dar, în acelaşi timp, o încurajează să fie cu el. Această manipulare este bazată pe frica care apare la o femeie, cauzată de un bărbat.

Atunci când un bărbat manifestă semne de interes faţă de o femeie, semne de atenție, ceea ce o face pe femeie să se gândească la un început de relaţie, el începe să dea înapoi. Adică încetează să mai fugă din urma ei, să aibă grijă de ea.

El începe să devină inaccesibil, detaşat şi dezinteresat.

Acest lucru provoacă frică în interiorul unei femei, care deja s-a adaptat unei relaţii de dragoste cu acest bărbat. Şi ce face frica? Ea face ca o femeie să alerge după acest bărbat pe care crede că ar putea să îl piardă. 

Dacă întâlneşti un bărbat şi simţi că trebuie să-l cucereşti, să-i atragi atenţia, înseamnă că ai căzut în capcană. Acest bărbat nu a făcut absolut nimic ca să te cucerească, să îţi câştige dragostea, dar tu deja crezi că îl iubeşti şi faci orice ca să îi atragi atenţia.

Eşti condusă de frica pe care un bărbat a provocat-o în tine. Nu ştii dacă a făcut-o intenţionat sau nu, dar un lucru este important: omul pe care te temi să îl pierzi nu vrea să aibă o relaţie serioasă cu tine şi nu te iubeşte. 

Această manipulare masculină funcţionează întotdeauna. În primul rând, un bărbat atrage atenţia unei femei. Îi spune cuvinte frumoase, îi face promisiuni, apoi se pierde… Găseşte pe altcineva, devine inaccesibil. Femeia, care era deja obişnuită cu el, a inventat o adevărată poveste de dragoste şi el o face să se teamă că îl va pierde.

Acum ea fuge după el. Acum ea încearcă să-l cucerească. Acum ea vrea să fie femeia ideală pentru el. Şi bărbatul nu face nimic altceva decât să se folosească de tot ce îi oferă această femeie fricoasă. 

Ce trebuie să înţeleagă o femeie?

Dacă bărbatul nu face nimic să o cucerească, să îi câştige inima, el nu o iubeşte. Trebuie să îl lase să plece. Să nu intre în acest joc al lui, pentru că e un joc foarte periculos. E mai bine să îl lase un bărbat dacă el nu încearcă să o cucerească, să o facă femeia sa iubită.

Ea trebuie să aleagă pentru sine dor ceea ce se bazează pe iubire, dar nu pe frică. Relaţiile care se bazează pe frica de a nu pierde un bărbat, mai devreme sau mai târziu se sfârșesc. 

Sursa :