Cum traumele strămoșilor noștri schimbă soarta multor generații viitoare

Traumele moștenite din strămoși se referă la experiențe dureroase cu care s-a confruntat unul din membrii unei generații. Cu părere de rău, astfel de leziuni sunt transmise inconștient din generație în generație. Anterior, oamenii credeau că informațiile genetice sunt neschimbate.

Fiecare persoană ar fi predeterminată de propriul său destin și nimeni nu poate influența acest lucru. Oamenii de știință moderni au reușit să afle că unele gene fie pot fi activate, fie rămân într-o stare pasivă. Totul depinde de experiența actuală, de starea și comportamentul persoanei.

Cei care afectează în mod special tabloul general sunt stresul și influențele din mediul înconjurător. Ba mai mult, stresul post-traumatic, abuzurile și alte traume similare inhibă sau, dimpotrivă, declanșează o anumită parte a informațiilor genetice.

Fiecare persoană se naște cu propria amprentă genetică

Toate acestea împreună depășesc înțelegerea bolii tradiționale. Trauma latentă transmisă de strămoși este realitatea care azi afectează o persoană. De exemplu, unii oameni tind să fie hipersensibili la frustrare și anxietate.

Mai mulți cercetători au analizat cazuri de delir la copii. Ei au descoperit că asemănările și problemele erau prezente și la părinții și bunicii lor. Apoi au emis ipoteza conștiinței etnice, sugerând că unii copii poartă povara emoțională a altcuiva. De atunci, ideea moștenirii între generații a luat avânt.

Această ipoteză sugerează că factorii inconștienți din interiorul unei persoane, în special conflictele, sunt transmise descendenților până când aceste traume sunt rezolvate. Trauma ereditară este o afecțiune a unei persoane care a avut tulburări emoționale grave în familie și pe care nu le poate nici înțelege, nici face față.

Drept urmare, acestea sunt transmise inconștient și generațiilor viitoare. Cei care au ca moștenire o astfel de povară tind să creadă că nu sunt capabili de nimic. Povara este asociată cu evenimente tragice care provoacă rușine, depresie, suferință excesivă.

Persoana care suferă de așa ceva nu poate vorbi despre asta.

Pentru că nu înțelege esența acestor probleme. Această persoană devine retrasă și consideră tabu acest subiect. Reprezentanții viitoarei generații care moștenesc aceste traume, poveri simt că există o problemă, dar nu își dau seama pe deplin de conținutul ei real.

Acest lucru se întâmplă din cauză că strămoșii lor au decis să nu dezvăluie esența acestor probleme și să rezolve cumva situația. Cea de-a treia generație practic nu percepe deloc acest fel de probleme. Persoanele înțeleg că ceva este prezent în conștiința lor, dar nu înțeleg pe deplin ce anume. Astfel devine imposibil să fie dată o valoare concretă unei probleme.

Consecințele traumelor ereditare pot ajunge până la câteva generații. Când a treia generație ajunge să înțeleagă cumva esența problemei prezente în viața lor, totul în jur începe să se schimbe. Apare disconfortul radical, cauzat de diferite emoții negative, iar persoana care trece prin asemenea stări nici nu face legătura cu strămoșii săi.

Astfel de probleme determină o persoană să rupă tăcerea, dar nu în cel mai bun mod, pentru că această persoană înțelege că există o problemă, dar nu poate vorbi despre ea, pentru că nu înțelege esența ei. Toate acestea duc la psihoze și la alte probleme grave de sănătate.

Acele traume, despre care strămoșii noștri tăceau încep să devină evidente. Trebuie neapărat să vorbim despre asta, fiindcă astfel vom oferi o formă anumită problemei. Principiul repetării se poate manifesta în moduri diferite și în alte generații:

1. Repetare pură.

Este vorba despre evenimentul care se repetă în exact aceeași formă ca și înainte. Spre exemplu, dacă bunicul cuiva a fost criminal, atunci și nepotul acestuia poate deveni un infractor, fără să-și dea seama de ce.

2. Repetare interpretată.

Persoana începe să experimenteze consecințele problemelor cu care se confruntă strămoșii săi. Ca de exemplu, bunica s-a lovit la cap, iar nepotul imediat simte o migrenă.

3. Repetare identificată.

Aceasta este, de asemenea, o manifestare a consecințelor trăite de strămoși, doar că într-o formă diferită. De exemplu, un bunic era alcoolic, iar fiul are probleme cu ficatul.

4. Repetare opusă.

Aici totul e simplu, fiindcă se bazează poe contrarii clare: bunica a fost victimă a unui viol, iar fiica ei evită contactul sexual.

Repetare compensată.

Este o manifestare a problemei în încercarea de a o remedia. De exemplu, un bunic a murit în circumstanțe ciudate, iar nepotul devine avocat sau ofițer de aplicare a legilor.

Este foarte posibil să urmărim prezența unei probleme ascunse în practică. Doar că, din păcate, nu mereu avem informații suficiente despre astfel de lucruri. Nu ne este foarte clar cum toate acestea sunt transmise din generație în generație. Astfel, apar tot mai multe presupuneri, dar fără anumite dovezi. Însă de un lucru putem fi siguri: putem urmări în mod constant anumite tendințe din familia noastră pentru a identifica propriile probleme ascunse ce ne-au fost transmise de la strămoși.

Sursa :