Cum un bărbat te poate ucide emoțional

Toate începuturile sunt frumoase. Atunci cineva încearcă să te cucerească frumos. O face aproape fără să-ți dai seama. Îți leagă la ochi o bandă neagră, frumoasă, prin care încet-încet nu mai vezi nimic.

Îți spune într-una cât de frumoasă ești, îți admiră corpul și-ți tot repetă că te place. O face pentru a te înnebuni și pentru a crede că nu va mai exista un alt bărbat care te va venera în acest fel.

Îți aduce flori, iar tu te rogi să țină cât mai mult, pentru că astfel te vei convinge cât de puternică este dragostea lui. Păstrezi fiecare foaie pe care ți-a lăsat un mesaj și savurezi fiecare cuvânt frumos care i se desprinde de pe buzele-i pline de venin.

Astfel te transformă într-o femeie care nu se mai vede pe primul loc, pentru că el s-a cățărat demult acolo. Iar tu, naivă, nici nu ai realizat în ce moment ai reușit să îngenunchezi în fața lui.

Stând așa în genunchi, începi să-i accepți fiecare moft. Renunți la oamenii care până la el ți-au fost alături în cele mai dificile momente.

Începi să numeri minutele petrecute alături de femeia care, până în acest moment, ți-a fost cea mai bună prietenă, confidenta ta și omul cu care ai împărtășit cele mai puternice secrete.

Te întâlnești doar cu oameni pe care-i acceptă el. Sau nu te întâlnești deloc.

Începe să-ți fie teamă de reacțiile pe care le poate avea acest bărbat și ascunzi lucrurile care l-ar putea deranja. Renunți la tot doar pentru că te face să te simți frumoasă și dorită. Dar nu vrei să accepți că îți ucide sufletul. Că te face rece. Că explodezi de la orice fleac.

Nu mai ești tu. Ai devenit o umbră. Iar zâmbetul de pe chip îți este trist. Trezește-te, femeie! Luptă pentru ceea ce ești. Nu-i permite să te transforme într-o femeie fără personalitate.

Nu-i da voie să-ți distrugă părerile, principiile și pofta de viață. Fii acolo și luptă pentru tine. Dacă te pune în situația să alegi, alege-te pe tine. Alege să fii tu.

Să redevii acea femeie puternică care va avea curajul săspună din nou  „nu” când cineva va încerca să-i dicteze cum să-și trăiască viața.