fb

Cum se comportă femeia care are stima de sine scăzută

Femeile vor să fie respectate, iubite şi fericite. Doar că unora le reuşeşte, iar altele mereu sunt nefericite, se simt neîmplinite şi cad în depresie. Ce ar trebui să facem pentru a ne simţi împăcate sufleteşte, iubite, să avem ce ne dorim?

În primul rând să ne schimbăm atitudinea faţă de noi înşine, să ne iubim aşa cum suntem. Să ne respectăm. Să înţelegem că merităm ce e mai bun. În diferite împrejurări ne simţim diferit. Respectul de sine nu este altceva decât ceea ce simţim noi în interiorul nostru. O femeie cu stima de sine bună se va simţi foarte bine în compania unui bărbat, va fi gata să îi accepte dragostea şi atenţia. Respectul de sine este influenţat de atitudinea faţă de iubire, relaţii, atât cu barbaţi, cât şi cu femei. Dacă nu avem încredere în noi înşine, asta se simte şi astfel ne vom comporta.

1. Stima scăzută de sine tot timpul îţi aduce aminte cât de neîncrezută eşti

Unele femei ajung să accepte o relaţie pe care o au la moment, de frica că asta ar putea fi unica. Ele nu se cred în stare să  aleagă bărbatul cu care să trăiască o viaţă, sfârşind într-o relaţie de care ar fi trebuit demult să fugă.

2. Neputinţa de a spune în glas care îţi sunt dorinţele

Aici nu merge vorba doar de un ajutor sau de cadouri. Deseori femeia nu oferă un raspuns clar atunci când un bărbat vrea să îi facă o bucurie. Atunci bărbatul poate deveni indiferent. Însă asemenea manifestare a sentimentelor perfect îi convine unui bărbat pe care nu îl interesează dorinţele femeii.

3. Nu este respectată de cei de alături

Cum te vei respecta, aşa te vor respecta şi cei din jur. Atunci când o persoană se respectă, ea nu îşi permite să fie grosolan și nici nu va păstra relaţii cu cei care sunt grosolani.

4. Respectul de sine se reflectă şi asupra faptului cum ne atârnăm noi faţă de o altă femeie

O femeie ce nu se respectă, totdeauna se va compara cu cineva şi va vedea în jurul său doar concurenţi. Dacă veţi fi sigure de forţele proprii, veţi şti că nu aveţi nevoie să concuraţi cu nimeni. Fiecare este individual, fiecare are caracteristicile proprii. Însă dacă femeia vede în altă femeie nimic mai mult decât o concurentă, asta înseamnă că se vede şi se simte neîncrezută, că nu este unică.

Frica de a părea egoistă, de a părea rea, de a rămânea singură: asta simte o femeie cu respectul de sine scăzut. Credem că dacă ne-am respecta şi ne-am iubi pe noi înşine, ceilalţi nu vor accepta acest fapt, ne vor părăsi. Da,vor fi oameni care nu ne vor accepta aşa cum suntem, dar asta e, nu putem place la toţi. Dar acest lucru e doar în avantajul nostru.

Source :

greatpicture