Cum să treci mai ușor peste despărţirea de bărbatul iubit

Majoritatea femeilor care trec printr-o despărţire dureroasă, adesea au nevoie nu doar de o susţinere spirituală din partea celor dragi, dar şi de o convingere teoretică că totul se va regula. Iată câteva sfaturi, explicaţii şi convingeri ştiinţifice, care te vor ajuta să-ţi regulezi viaţa.

Specialiştii în domeniu îţi propun următoarele răspunsuri la întrebările care te deranjează:
 1. Etapele acceptării
– Negarea. Creierul nostru refuză să accepte orice gen de schimbări negative, până când nu suntem absolut convinşi de acestea. De aceea, câteodată avem nevoie de timp, ca pur şi simplu să ne dăm seama că nu mai suntem împreună cu persoana iubită.
 
– Furia. A doua etapă ne face să urâm foştii parteneri, chiar dacă ei nu ne-au făcut, de fapt, nimic rău. Slăbiciunea spirituală, vulnerabilitatea ne fac să credem că totul s-a terminat în viaţa noastră şi că toate aceste suferinţe sunt din vina lui.
– Disperarea. A treia etapă se manifestă printr-un sentiment de blocaj spiritual. Ni se pare că viaţa s-a terminat, că nu mai avem încotro să mergem şi că nu vom mai fi fericiţi niciodată.
– Depresia. Această etapă se exprimă printr-o pasivitate constantă, prin indiferenţă şi tristeţe subconştientă. Etapa dată, de regulă, durează cel mai mult, dar odată ce e depăşită, ea amplifică sentimentul de satisfacţie că am revenit la normal.
 
– Accptarea. În sfârşit, acceptarea situaţiei reale. În cadrul acestei etape, ajungem la momentul când suntem gata să începem să trăim viaţa din plin, să ne auto-dezvoltăm în toate planurile posibile, să ne simţim bine în propria noastră piele şi poate chiar – să iniţiem o altă relaţie.
 2. Cum să depăşeşti despărţirea de bărbatul iubit?
– Psihologii ne sfătuiesc să punem accent pe dezvoltarea respectului şi iubirii faţă de sine. Căci anume în această perioadă, când suntem îndeosebi de vulnerabile, avem nevoie de încredere în propria personalitate.
– De asemenea, o fază foarte importantă este acceptarea. Acceptarea realităţii căreia eşti supusă. Nu-ţi vei reveni niciodată dacă o să continui să speri şi să aştepţi că lucrurile se vor schimba. Reprogramează-ţi sufletul aşa încât să înţelegi, cu adevărat, că asta s-a întâmplat şi că asta nu este neapărat un lucru rău.
– Ocupă-te cu lucrurile care te inspiră. Grijile te istovesc de puteri, de aceea, dacă te vei ocupa cu lucruri care îţi vor aduce mici plăceri şi te vor inspira să crezi că viaţa e frumoasă, chiar şi în perioadele triste, vei putea să-ţi restabileşti starea spirituală.
– Este important să ai un comportament corect față de fostul. Mesajele trimise la mijloc de noapte şi plânsul la telefon intră în lista lucrurilor tabu. Aceste manifestări de slăbiciune nu-ţi vor aduce decât presiuni noi pe suflet şi vor prelungi perioada de revenire la normal.
Toate acestea, în ansamblu, te vor ajuta nu doar să accepţi propria ta realitate, dar şi să începi o viaţă nouă, plină de momente frumoase, de senzaţii şi oameni noi. Crede-mă – o să fie bine!
Sursa :