Cum să-ți îmbrățișezi omul drag, încât timpul să se oprească în loc

Îmbrățișările sunt mult mai mult decât interacționări sociale sau înlocuirea unui simplu „salut”.

Pentru unii oameni îmbrățișările pot fi o formă de a-și demonstra afecțiunea sau iubirea. Datorită îmbrățișărilor putem să ne exprimăm sentimentele pe care le trăim. Totodată, îmbrățișările pot contribui la întărirea unei legături dintre doi oameni. Îmbrățișările sun diferite, în dependență de starea de spirit pe care o avem și de natura relației existente între oamenii pe care îi îmbrățișăm.

Îmbrățișările și dovezile de afecțiune ne ajută să fim mai relaxați.

Conform unui studiu realizat pe cupluri, s-a dovedit faptul că cei care se îmbrățișeau des și își arătau afecțiunea reciproc nu aveau presiunea arterială ridicată, iar stresul nu era atât de profund. Persoanele care au participat la acest studiu au fost îmbrățișate de partenerii lor circa 20 minute.

În tot acest timp nivelui cortizolului (hormon secretat de glandele suprarenale în condiții de stres, asociat cu creșterea tensiunii și a nivelului de zahăr în sânge) a scăzut.

Îmbrățișările sunt antitodotul agitației.

Cei care se îmbrățișează devin calmi, pentru că îmbrățișările reduc bătăile inimii cu 5-10 bătăi pe minut.  Toate aceste consecințe pozitive își au efectul doar în cazul în care oamenii se cunosc și între ei există reciprocitate. În cazul în care îmbrățișarea nu este dorită din ambele părți, efectele sale se pierd. De asemenea, îmbrățișările ajută la întărirea relațiilor interumane.

Îmbrățișează-ți omul drag și imaginează-ți că ai tot timpul din lume.

Nu ezita o secundă să ții în brațe pe acel om lângă care ai vrea să oprești timpul. Îmbrățișează-ți sufletul pereche și ascultă-i bătăile inimii. Lasă ca parfumul pielii să intre în ale tale vene. Nu te grăbi să pleci și nu te gândi la zecile de lucruri pe care trebuie să le îndeplinești.

Trăiește clipa și fă schimb de energie. Bucură-te de omul pe care îl ai în viață. Îmbrățișează și zâmbește mai des.

Cu drag, Mary!