Cum să-ți dai seama că ești doar rezerva lui și nu o prioritate

Dragostea nu se poate cântări, însă se poate simți. Gesturile, acțiunile, faptele și micile detalii ne pot demonstra iubirea pe care o poartă partenerul nostru față de noi. Doar că, de foarte multe ori, din cauza îndrăgostirii nu atragem atenție asupra faptelor care reprezintă atitudinea partenerului față de noi.

Fiecare om are priorități. Acestea pot fi: hobby-ul, cariera, călătoriile, dar printre ele mereu se va afla un om, un grup de oameni – familia, prietenii, persoana iubită. Pentru fiecare în parte vom aloca timp și atenție.

Atunci când venim cu scuze că nu am avut timp pentru ceva anume sau pentru cineva, ascundem purul adevăr, pe care vrem să-l negăm față de noi sau față de un om anume.

Motive pot fi multe, dar adevărul e unul

Acel cineva nu este prioritatea noastră. Atunci când omul drag are mai multe scuze față de voi decât fapte, ar trebui să vă gândiți dacă sunteți una dintre prioritățile lui sau reprezentați după a lui părere și atitudine pur și simplu o rezervă.

Nu dați dovadă de egoism, dacă doriți ca partenerul să vă ofere atenție și să fiți pe primul loc în multitudinea de priorități, deoarece e corect și normal ca atunci când construiți o relație sau o căsnicie să vreți să existe reciprocitate.

Suntem căpitanii propriei vieți și tot noi suntem cei care înțelegem când devenim „alegerea de pe locul doi”. Cum și când vă dați seama că sunteți doar o rezervă și nu o prioritate pentru partener, aflați în rândurile de mai jos:

1. Lipsa atenției. Când zic atenție mă refer la atenția generală care poate fi manifestată prin comunicare, atingeri, mici gesturi. Atunci când într-o relație sunt implicați ambii partineri, nu doar unul, ambii dau dovadă de respect, iubire și implicare.

Când celui de alături îi pasă ce simte partenerul lui, de fiecare dată îl va asculta cu mare atenție când va avea ceva de spus și va ține cont de a lui părere.

2.Refuzul responsabilităţii. Orice relație vine la pachet cu responsabilități care trebuie îndeplinite de ambii parteneri. Responsabilitățile sunt o parte din baza temeliei pe care se construiește o relație de dragoste. Neimplicarea și indiferența ascunde lipsa dorinței de a construi un viitor cu cel de alături.

3.Mai mulți de „tu și eu” și mai puțini de „noi”

Într-o relație serioasă partenerii nu rezumă totul la „tu și eu”, mai e loc de mult „noi”. Viitorul este proiectat pentru amândoi, iar părerea celui de alături mereu contează.

Atunci când nu este o viziune de viitor comună asupra relației, există puține șanse ca să reziste în timp și totodată o astfel de atitudine nu poate fi numită relație.

4.Nu primiți ceea ce oferiți

Relația de dragoste trebuie să fie acceptată şi înţeleasă de ambele părţi. Ceea ce oferiți, aceea și primiți. Relațiile sănătoase se bazează pe respect, generozitate și înțelegere.

Atât timp cât nu există un echilibru în relație și alegeți să vă neglijați pentru celălalt, atunci a venit timpul să vă întrebați cine sunteți cu adevărat în viziunea celui de alături.

5.Prezența nefericirii. Dragostea generează fericire. Atunci când sunteți cu adevărat iubiți, nu puteți fi triști și nefericiți. Promisiunile neîmplinite și vorbele goale reprezintă indiferența. Un om care iubește un alt om emană împlinire și fericire, în niciun caz suferință.

Până la urmă alegerile nepotrivite tot sunt alegeri, de pe urma lor vă puteți alege cu experiențe de viață. Puteți fi rezerva oricui, dar mereu, pentru voi înșivă trebuie să fiți o prioritate.

Atunci când înțelegeți că ați ales omul și drumul neporivit, alegeți-vă pe voi înșivă din mulțimea de priorități. Construiți un nou început.

Mary