Cum să te transformi dintr-o femeie puternică, în una cu adevărat fericită

Cum se naște o femeie puternică? Decizia de a fi puternică nu este luată din propria inițiativă, de multe ori apare din cauza circumsatanțelor în care se află și prin care a trecut femeia. Această putere se poate instala încă din copilărie. O fată care a crescut în preajma fraților va învăța să fie independentă, responsabilă, va putea să lupte.

De aseamenea, o lecție bună a puterii pot fi divorțurile, bolile, lipsurile sau alte tulburări grave pe care copila învață să le suporte. Un alt factor care poate participa la construirea femeii puternice este alegerea partenerului nereușit. Atunci când bărbatul de alături este un om slab, ea, femeia, va fi nevoită să joace rolul de „șeful în familie”.

Când o femeie duce lipsa sprijinului și încearcă să facă față presiunilor, adesea este nevoită și forțată să joace un rol mai masculin în propria familie și în deciziile pe care le ia.

Cum se caracterizează o femeie puternică? O femeie puternică găsește în interiorul său resursele necesare pentru a face față tuturor încercărilor pe care viața i le aduce în cale. Nu uită să gândească pozitiv și mereu încearcă să-și depășească limitele. A învățat să-și recâștige convingerea că merită ce-i mai bun în această lume. Încrederea în propriile forțe o ajută să-și îndeplinească toate dorințele și obiectivele propuse. Ea știe că lipsa încrederii consumă o parte din enrgia acumulată, iar productivitatea este mult mai mică.

Femeia puternică pune un mare accent pe propria sănătate, pentru că având grijă de propria persoană poate evita depresia, anemia și alte boli. Totodată, este capabilă să mențină un echilibru între viața personală și cea profesioanală. Conștientizează că oricui îi place o femeie cu care are ce discuta, dar pe mulți îi deranjează o femeie care mereu vrea să aibă dreptate.

De aceea, știe să-și argumenteze matur părerile atunci când încearcă să-și demonstreze propriul adevăr. Doar că, a fi puternică nu înseamnă să te ascunzi după măști care te etichetează ca o femeie puternică. Mai întâi de toate, încearcă să-ți accepți toate slăbiciunele, să-ți accepți sensibilitatea și momentele în care înțelegi că nu mai poți duce pe ai tăi umeri rutina și stresul cu care te ciocnești zi de zi.

Înțelepciunea unei femei constă în capacitatea de a-și manifesta echilibru, puterea, cât și micile scăpări. Cu părere de rău, unele femei puternice se tranformă în niște femei de fier, care de multe ori cred că alții, cei care o înconjoară, nu vor putea să acționeze independent. Atunci când îndeplinesc responsabilitățile altcuiva se simt mult mai importante, mai cu valoare.

În realitate nu este așa. Acționând energic și direct, aceste femei în timp uită de sensibilitatea și feminitatea pe care le dețin în adâncul lor. Comportamentul și atitudinea lor , de foarte multe duc spre singurătate și mai puțină fericire.
Puterea unei femei diferă de cea a unui bărbat. Ea nu este raportată la putere fizică. Puterea unei femeii este mai subtilă.

E ca o baghetă – o dată ce este mânuită corect, femeia obține ceea ce și-a propus. Din momentul în care femeia puternică renunță la aportul ei de fier, devine fericită. Puterea ei nu constă în asumarea responsabilităților masculine, în negarea ajutorului de care are nevoie, în frica de a greși.

Dimpotrivă, o femeie care vrea să îmbine puterea feminină cu fericirea, trebuie să fie binevoitoare, să înțeleagă: cât de mult și-ar dori să le reușească pe toate, nu va reuși. Trebuie să-și ofere timp liber și câteva minute de răgaz, să zâmbească mai des și să înțeleagă că, de vrea să obțină ceva de la viață, o poate face fără să lupte de fiecare dată.

Mary