Cum să te protejezi de energia negativă a oamenilor răi: 5 reguli de bază!

Empatia este capacitatea de a identifica și a simți emoțiile altei persoane. Simpatia înseamnă abilitatea de a experimenta compasiune pentru suferința altui om.

Persoanele empatice înglobează inconștient emoțiile negative de care sunt înconjurate, care însă sunt toxice pentru bunăstarea lor spirituală.

Există câteva metode pentru a te îngrădi de influența nocivă a oamenilor răi:

1. Reține faptul că nu le poți face tuturor pe plac

Nu toți vor avea față de tine o atitudine pozitivă. Nu te lăsa afectat de acest fapt, pentru că tentativele de a coincide cu așteptările altora te va epuiza.

În primul rând iubește-te pe tine. Astfel vei crea o barieră energetică care te va proteja de critica intimidantă a celor din jur.

2. Fii precaut când te atașezi de o persoană

Corpul, mintea și ambianța ta sunt sanctuarul tău. Nu le poți permite tuturor să aibă acces la el.

Dacă cândva te vei atașa de o persoană, vei fi nevoit să sacrifici timp și emoții în favoarea ei, iar acea persoană va pretinde la cât mai mult.

A păstra inițial o anumită distanță și reținere față de oameni înseamnă a te respecta pe tine. Este un lucru bun să fii generos, însă în mod rațional. Învață să spui NU când este necesar, pentru a-ți păstra demnitatea.

3. Încetează să comunici cu oamenii care te influențează negativ

Există vampiri energetici care îți vor fura gândurile, minimalizând astfel resursele tale emoționale. Unii te vor infecta cu un pesimism inadecvat și ulterior te vor părăsi.

Dacă simți că nu ești pregătit să comunici cu o anumită persoană, întrerupe-o politicos și informeaz-o că conversația te extenuează.

4. Petrece timp în natură

Ieși afară pentru a medita, a te relaxa și a respira aer curat. Mișcă-te mai mult pentru a fi în tonus muscular. Fă exerciții de respirație pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a deveni mai rezistent la influența negativă.

Fii încrezător în propriile forțe și păstrează necondiționat optimismul.

5. Conștientizează că tu deții controlul asupra ceea ce simți

Nu ești o victimă, deoarece nimeni nu are control asupra ta. Analizează modul în care acționezi în diferite situații. Apoi acceptă faptul că maniera în care racționezi depind de tine.

Atunci când vei admite idea că ești responsabil pentru ceea ce simți, vei crea o conexiune mult mai profundă cu propriul eu.

Sursa :