Cum să scoți din inima ta un bărbat indiferent, chiar dacă tu îl iubești

Iubirea este foarte complicată uneori. Ajungi să te atașezi de cineva care nu mai poate împărtăși aceleași sentimente. Ajungi să continui să păstrezi în inima ta o iubire care, în timp, devine o farsă și o glumă proastă, epuizându-te total pe interior.

Construiești visuri în care el este alături de tine, iar zilele aștepți ca minunea să se întâmple. Ești gata să-ți asumi toată durerea, doar ca el să se reîntoarcă cu sufletul spre tine.

Atunci când iubești total și vine momentul să cedezi, să te desparți de el, să accepți că indiferența lui te distruge, începi să te întrebi dacă vei mai putea vreodată trăi fără prezența lui în viața ta. Învață să lași trecutul în urmă și să mergi cu fruntea sus, indiferent de orice.

1. Detașează-te emoțional de el

Începe prin a te debarasa de toate emoțiile care încă mai trec prin tine ori de câte ori îl vezi sau doar auzi numele lui. Începe prin a te detașa emoțional de el. Renunță la toate așteptările pe care continui să le mai ai și eliberează sufletul tău de chin și suferință.

Caută să înțelegi care este rolul tău în această ecuație și dacă el lipsește cu desăvârșire, stabilește limite emoționale clare care să te ajute să întorci toată energia pe care ai pierdut-o până acum.

2. Călătorește, cunoaște noi oameni

Deschide mintea și inima pentru călătorii, pentru a cunoaște oameni noi și experiențe interesante. Dezvoltă și îmbogățește cunoștințele, astfel acumulând o experiență bogată, găsind un adevărat scop în viață.

Lasă loc în viața ta pentru oameni noi, pentru persoane cu care să rezonezi, de la care să înveți multe lucruri utile. Vei vedea cum începi să te îmbogățești și să te schimbi ca persoană, devenind mai tolerantă, mai empatică, mai înțelegătoare.

3. Lucrează asupra respectului de sine

Respectul de sine îți va aduce multe beneficii, fără să uiți cine ești și ce vrei. Te va ajuta să evaluezi propria realitate și să te detașezi de trecut, de cel care ți-a călcat demnitatea în picioare. Realitatea îți va confirma ceea ce îți lipsește și te va ajuta să îmbunătățești aceste neajunsuri.

4. Încearcă să stabilești argumente pro și contra

Pune pe cântar zilele în care ai fost cea mai fericită și zilele în care ai trăit durerea din cauza indiferenței partenerului. Vezi dacă ești gata să ierți, să accepți și să fii cu el în continuare. Sau alegi să trasezi linie între tine și trecut, lăsând la o parte toate emoțiile negative.

5. Acceptă faptul că nu are rost

În urma lui nu a lăsat decât un suflet trist, veșnic călător după iubire, veșnic în căutare de zile senine. Acceptă, în sfârșit, faptul că nu mai are rost să suferi, să mai speri la o minune care nu se va întâmpla niciodată.

Nu mai aștepta iubire din partea unui suflet demult ars, nu mai permite ca echilibrul tău emoțional să aibă atât de mult de suferit. Nu construi povești acolo unde trebuie să te trezești la realitate.

6. Fă pace cu sufletul tău

Ca să reușești să te detașezi emoțional de un partener care nu-ți transmite nimic decât indiferență, ură și care a uitat demult cum arată iubirea. Încearcă să faci pace cu tine însăți, pentru a putea ierta și a merge mai departe pe propriul tău drum.

Chiar dacă alături nu va fi nimeni care să te țină de mână. Știi că în sufletul tău rănit el mereu va avea un loc aparte, permite timpului să te vindece cu răbdare, cu voință, cu iubirea de sine și cu împăcarea cu propriul tău eu.

7. Stabilește limite clare

Nu mai permite cuiva să îți încalce limitele. Recâștigă libertatea de a fi tu însăți, de a te dezvolta după propria ta dorință. Ca să ai un echilibru sănătos atât cu lumea ta interioară, cât și cu cea din jurul tău, învață să spui „nu” regretelor, așteptărilor imaginare, indiferenței și iubirii false.

Nu mai permite trecutului să te mintă din nou cu false promisiuni. Pune propria ta fericire pe primul loc și luptă pentru ea.

© De Vorbă cu Tine