Cum să scapi de obsesia față de bărbatul pe care l-ai iubit enorm în trecut: patru tehnici de la psihologi

Una dintre cele mai grave și neplăcute forme ale obsesiei este cea față de persoana din relația ta anterioară. Această senzație toxică creează o aparență iluzorie, precum că viața noastră e blocată și nu mai poate merge înainte.

Cel mai rău e atunci când obsesia continuă să ne ruineze viața, chiar și atunci când suntem deja implicați într-o altă relație.

Iată o serie de tehnici psihologice eficiente, care vă vor ajuta să uitați de toate gândurile insuportabile și grele: 

Analizează motivul obsesiei tale față de el

Evită să te gândești la el, să-i cauți defecte și imperfecțiuni. Această atitudine e absolut incorectă.

Gândindu-te permanent la el amplifici de fapt obsesia pe care deja o trăiești. În schimb, analizând premisele și cauzele apariției acesteia poți ajunge la un deznodământ logic, care-ți va explica originea problemei date și te va îndruma spre o cale corectă de a o depăși.

Încetează să te tot îngrijorezi atât de mult

Fiind într-o astfel de situație, de regulă, tindem să dramatizăm lucrurile și să le privim prin prisma unui negativism grav. De aceea, pentru a fi capabili să depășim stresul provocat de obsesie, trebuie în primul rând să învățăm să o tratăm mai simplu.

Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră în astfel de momente de regres spiritual. E bine să dormim mai mult, să ne alimentăm corect și să ieșim la plimbări lungi, la aer curat. Astfel, prin intermediul sănătății trupești, ne vom putea simți mult mai bine și din punct de vedere psihologic.

Distruge toți catalizatorii suferinței tale

Prin catalizatori avem în vedere evitarea oricărui lucru care ți-ar putea aminti de relația anterioară. Șterge din telefon toate melodiile pe care le ascultați împreună. Nu mai privi din nou și din nou filmele pe care le-ați vizionat împreună. Nu încerca să-i urmărești viața pe rețelele de socializare, pentru că acest lucru nu îți va aduce nimic bun!

Redescoperă-ți propria personalitate

Pentru a putea scăpa de o anumită persoană avem nevoie fie de o altă persoană, de care ne-am putea atașa afectiv, fie de o nouă versiune a propriei personalități pe care am putea-o studia, din punct de vedere psihologic și fizic. Fă-ți anumite schimbări în stil și în aspectul fizic. Găsește-ți noi interese și hobby-uri. Fă cunoștință și comunică cu alți oameni, care ți-ar vindeca sufletul, inspirându-te prin propria lor personalitate.

Pentru a putea depăși definitiv o problemă a trecutului avem nevoie de ceva absolut inovator. O senzație pe care nu am mai experimentat-o anterior. Doar astfel, vom fi capabili să ne detașăm, în mod definitiv, de acest impas spiritual și să ne recăpătăm iubirea pentru viață!

Sursa :