Cum să recunoști un mincinos iscusit: 6 lucruri care îl vor da de gol

Oamenii de știință susțin că mai întâi în corpul nostru apar emoțiile și apoi acestea sunt percepute de mintea noastră, chiar dacă totul durează o fracțiune de secundă.

Putem înțelege pe cineva chiar și fără cuvinte. Sunt câteva lucruri la care trebuie să fim atenți pentru ca să înțelegem cu cine vorbim și cât de sincere sunt intențiile lui.

Iată care sunt ele:

1. Limbajul corpului

Limbajul corpului arată clar la ce pune la cale o persoană. O frunte încrețită, legănatul pe scaun înainte și înapoi, degetele încleștate indică o stare de stres. Dacă interlocutorul nostru stă într-o poziție încovoiată, atunci acest lucru indică că avem în fața noastră o persoană care are foarte mari îndoieli de sine. Trebuie să fim atenți și la gesturile mâinilor.

2. Respirația

Dacă o persoană respiră adânc, acest fapt indică că este relaxată. Respirația artificială indică anxietate, iar atunci când este combinată cu respirații scurte și dificile, înseamnă că această persoană are ceva de ascuns.

Acordând atenție mișcărilor pieptului interlocutorului, putem descifra cum respirația artificială apare pe fundalul tensiunii mușchilor pieptului, afectând astfel volumul vocii.

3. Privirea

Deși fața nu ar trebui să fie principala sursă după care să citim o persoană, totuși este cea mai elocventă. Dacă vom urmări mișcările ochilor interlocutorului, vom observa cum se măresc pupilele atunci când acesta încearcă să se concentreze sau atunci când întâlnește oameni noi. Dacă rămân mari și după cunoștință, înseamnă că această cunoștință i-a trezit mare interes.

4. Viteza discursului

Deseori suntem concentrați doar pe ceea ce ni se spune, decât pe modul în care se spune acel lucru. Corpul nostru este cel care dezvăluie tot ceea ce vrem să ascundem, interlocutorii noștri nu pot controla complet nici viteza vorbirii, nici intonația cuvintelor.

În timp ce vorbirea lentă în mod natural indică calmul, vorbirea lentă stimulată este privită ca un semn de falsitate. Cuvintele rostite în mod stresant nu fac decât să sporească stresul.

5. Obiceiurile

Persoanele apropiate pot să ne citească cel mai bine gândurile. E adevărat, pentru că este o regulă simplă: înțelegem cel mai bine persoana cu care petrecem mult timp, știind respirația ei, privirile, gesturile atunci când spune sau nu adevărul, când este sau nu stresat sau când îi place sau nu ceva. În acest context, orice alte reguli își pierd importanța.

6. Energia

Dacă vom încerca să citim ce gânduri trec prin mintea altora, nu vom înțelege nimic. Este foarte important să abordăm calm comunicarea cu interlocutorul. Atunci va crește și probabilitatea de a înțelege ce mesaj vrea să transmită aceasta și dacă este sincer acest mesaj.

Sursa :