Cum să rămâi puternică după o despărțire

E frumoasă viața atunci când te îndrăgostești. E frumoasă viața atunci când trăiești momente unice care rămân în amintirile tale. Toate acele clipe minunate îți rămân impregnate acolo, undeva, într-un colț de suflet și crezi că așa va fi veșnic.

Doar că viața este foarte imprevizibilă. Toate aceste trăiri se pot opri într-o singură clipă. El poate pleca. Vă puteți despărți… Atunci ți se va părea că lumea întreagă ți-a fugit de sub picioare, că tot aerul ți-a fost luat și ai rămas să respiri doar amintiri.

Cum să rămâi puternică în asemenea momente? Cum să faci față acestei lovituri puternice din partea vieții? Sau a soartei? Unele lucruri sau unele sfaturi pentru asemenea momente nu apar scrise în cărți. Te vei considera lipsită de încredere, lipsită de putere.

Vei crede că ești oarbă într-o lume plină de minciuni, de trădări, de frici. Întreaga ta poveste de iubire a devenit în câteva clipe doar un fulg de păpădie care a fost suflat și dus de vânt în toate părțile.

Să continui să respiri aerul speranței.

Să iei aerul în piept cu cea mai mare sete și să-l duci până în adâncurile corpului tău, pentru ca fiecare celulă a ta să știe că încă mai iubești viața

Să continui să te trezești cu poftă de viață. Să te ridici din patul suferințelor cu cea mai mare putere, pentru ca corpul tău să înțeleagă că încă mai curge setea de viață prin el.

Să continui să visezi. Să îți faci planuri și să le realizezi pe toate până la ultimul, pentru ca mintea ta să perceapă dorința ta de a trăi prin vise și speranțe.

Să continui să iubești. Să iubești viața, prietenii, lucrurile care îți aduceau fericire și zâmbete pe chipul tău, pentru ca inima ta să se acopere de aceste sentimente de iubire.

Să continui să vrei. Să alungi din mintea ta orice gând urât, pentru ca sufletul tău să poată respira alte noi emoții și trăiri frumoase.

La început va fi greu și va părea irealizabil, dar nu va fi și imposibil. Dar cu timpul îți vei simți din nou inima cum va pompa aer nou, curat. Un aer cu miros de o nouă iubire.

Îți vei simți inima puternică și vei putea inspira în adâncurile sufletului tău o nouă fericire.