Cum să primești dragostea pe care o meriți, alături de omul pe care-l iubești

Ai simțit vreodată că, indiferent ce faci pentru o persoană, tot nu apreciază?

De fapt, persoana care nu dă dovadă de recunoștință, nu arată partenerului că apreciază acțiunile sale – ucide în tăcere relația. Cu părere de rău, acest lucru se întâmplă inconștient din cauza ritmului de viață agitat. Uităm să arătăm jumătăților noastre cât de importante sunt pentru noi.

Dacă suferi de asta, iată cum poți primi ceea ce îți dorești dintr-o relație:

1. Nu lua prea personal. Gândește asupra problemei, nu asupra persoanei. Oferă-i beneficiul îndoielii: gândește într-un mod pozitiv, că vrea într-adevăr să te facă fericit, dar, din anumite motive nu poate. Cu această abordare, situația va fi mult mai ușor de rezolvat, decât dacă te-ai gândi că nu te iubește și nu vrea să te facă fericit.

De obicei nu ne simțim iubiți, nu pentru că cealaltă persoană nu ne iubește, ci pentru că ambii suntem foarte ocupați și nu găsim timp pentru apropierea emoțională.

Provocăm o astfel de suferință chiar și celor mai apropiați oameni, pentru că suntem de părere că aceștia ar trebui să știe ce simțim și fără a o spune. Dar nu este așa. Exact cum tu vrei să auzi că ești iubit, așa vrea și partenerul tău.

2. Analizează-ți propriul comportament. Dacă dorești să auzi anumite cuvinte de la jumătatea ta, asigură-te că spui exact ceea ce vrei să auzi. Nu te lăsa prins în capcana „Dacă el nu-mi va spune, nici eu nu o voi face” – este un cerc vicios, greu de rupt.

Învață să vezi ce face omul pentru tine, concentrează-ți atenția asupra acestui fapt, mulțumește-i și spune-i cât este de important ceea ce face pentru tine. Astfel îl vei inspira să facă și mai multe.

3. Controlează-ți emoțiile negative. Te poate durea, enerva, dar dacă nu vei ironiza, nu-l vei amuza sau tachina, nu îi vei oferi nici o motivație să facă ceea ce îți dorești. Renunță la nervii și amărăciunea din viața voastră.

4. Discută în mod tacticos. Uneori avem anumite cerințe pe care nu le spunem, pentru că așteptăm ca partenerul să ne citească gândurile. Dar cum poți schimba ceea ce nu știi? Împărtășește-ți sentimentele, indiferent de ce îți dorești.

5. Determină dacă relația ta se schimbă. După ce ai îndeplinit celelalte puncte din listă, urmărește dacă s-a schimbat ceva. Dacă nici așa nu simți vreo schimbare și simți că nu ești iubit, apreciat, poate ar trebui să adresezi altfel întrebarea.

via: soulpost